Erdoğan: KHK ile muhtarların SGK primlerini karşılayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk çıkacak KHK ile muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini açıkladı. Erdoğan, yaşama geçirilen projeler nedeniyle Batı'nın Türkiye'ye hayran olmaya başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek başladığı konuşmasında 'kaymakamlık yetkisi olan muhtarların çok güzel işler yapabileceğini' söyleyen Erdoğan, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projelerin hayata geçmesi nedeniyle Batı'nın Türkiye'ye hayran olmaya başladığını belirtti. Erdoğan ayrıca çıkarılacak ilk KHK ile Türkiye çapında sayıları 50 bine varan muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmeye başlanacağını, silah alırlarken de harcırah ödemeyeceklerini açıkladı. Erdoğan ayrıca korucular için de sigorta yapılacağını belirterek, güvenlik güçlerine de operasyon zammı yapılacağını duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

LOKANTAYLA CUMHURBAŞKANININ NE İŞİ VAR: Bu halk oylaması tarihi öneme haizdir. Özellikle yeni sistemin en büyük özelliği milli iradenin ülke yönetimi üzerindeki etkisini artırıyor. Anamuhalefetin başındaki zat anlamış değil. Geçenlerde 17 Nisan'da muhtarlıkları kapatabilir diyor. İnanın böyle bir yalan ben görmedim. Muhtarlar yasal düzenlemeyle gelir. Ne yazık ki bu beyefendi muhtarları hafife alıyor. Muhtarlarla ilgili söylediklerini biliyorsunuz. Ben söylemedim diyor. Ya söyledin işte nasıl söylemedin. Ağzından çıktı bu. Öyle bir devirdeyiz ki ağzından çıkanın esirisin. İşte internetten arayın bakın her şey çıkıyor. Lokantaları kapatacak diyor. Tövbe tövbe. Ya hu lokantayla Cumhurbaşkanının ne işi var?

BİZE DAR GELİYOR DAR: Hükümet mecliste kurulmayacak. Cumhurbaşkanı Kabineyi dışarıdan oluşturacak. Bizim bu ülkeyi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmamız lazım. Bu elbise bize dar geliyor kardeşlerim dar. Biz bizden öncekileri solladık. Ama bu bile bize yetmiyor. İşte yaptıklarımız. Bu milleti çok ezdiler. Artık buna bir son verielcek. Bu milletin şanlı bir geçmişi var. Bu geçmişe yeniden döndük.

BATI BİZE HAYRAN OLMAYA BAŞLADI: Daha ileri gitmemiz lazım. Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi, muasır devletler seviyesinin üstüne Türkiye'yi çıkarmamız lazım. Bu da lafla olmuyor, icraatla oluyor. Bizden öncekileri biz solladık. Üçüncü Köprü'yü de getirdik oraya yerleştirdik. Ortasından da hızlı tren. Bunların eşi benzeri pek yok. Yetmedi, tuttuk denizin altından Marmaray'ı yaptık. Batı bize hayran olmaya başladı.

BU MİLLET ÇOK EZİLDİ: Üç yılda Marmaray'dan 200 milyon insan geçti. Denizin altından. Bizim dedemiz Fatih, karadan biliyorsunuz kadırgaları geçirdi. Biz de torunları olarak denizin altından geçirelim dedik. Onunla da kalmadık, dedik bir de otomobilleri denizin altından geçirelim. Şimdi otomobiller de denizin altından geçiyor mu? Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Buradan İstanbul-İzmir'i 3.5 saate indiriyoruz. Şimdi 18 Mart'ta Çanakkale'nin temelini attık. İki kule arasındaki açıklığı, dünyada bir numara. Bu köprüyle Avrupa ile Asya'yı farklı bir yerden birbirine bağlıyoruz. Niye? Bu millet çok ezildi. Çok ezdiler. Artık buna bir son verelim. Şimdi biz şanlı geçmişimize yeniden döndük. Yeniden inşa ve ihya ediyoruz. Adalette, sağlıkta, emniyette, gıdada, her şeyde. Şimdi, burada bir özellik var. 5 yılda bir yapılacak seçimlerde milletimizin önüne iki sandık gelecek. Bu sandıklardan birisi cumhurbaşkanlığı sandığı, öbürü milletvekilliği. Bunu da karıştırıyor galiba o.

NE ALDANDIM NE ALDATTIM: Biz de gerekeni yapalım. Siyasi hayatımda ne aldanan olduk, ne aldatan olduk. Bu millete yalan konuşma. Ben o gece, geç saatlerde Yeşilköy'e indiğimde, Atatürk Havalimanı'nda binlerce kardeşim oraya gelmişti. Saat 11.30 gibi de "Kılıçdaroğlu geldi ve ayrıldı" dediler. Sonra öğrendik ki Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine kaçmış. "Tankın üzerine ilk ben çıkarım" diyordu. Tank oradaydı, sen neredeydin? Bu iş lafla olmaz, yürekle olur bu iş. 36 yaşındaki Sabri'ye bak bir. Bir tank üzerinden geçiyor, ikinci tankın altına da yatıyor. Kolu bacağı kırılıyor ama, oradan yürekli bir gazi olarak çıkıyor. Şimdi soruyorum; Sabri mi, yoksa Kılıçdaroğlu mu? Sabri, Sabri.

SENİ SAMSUN'A SOKMAZLAR: Bu topraklar şehit kanıyla yoğrularak kurtuldu Gabar'da dün üç şehitimiz var. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Ama bedelini, 20 teröristi etkisiz hale getirmek suretiyle ödettik. Ödeteceğiz. Ben silahlı kuvvetlerimize huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Çıkıyor bir milletvekili. Nasipsiz, evet diyenleri İzmir'de denize dökmekten söz ediyor. Ya kimsin sen. Önce haddini bil. Bu millet seni Amasya'ya sokmaz. Sizi Sivas'a sokmazlar ya. Terbiyesiz herif ya. Biz Yunan'ı denize döktük. Sen bu ülkede "Evet" diyenleri denize dökeceksin. Senin ayakta durmaya mecalin var mı ya? Genel başkanları çıkıp konuşuyor, "Doğru bulmam" diyor. Hemen kesin ihraç talebiyle bu adamı at. Atmazsan bu CHP gider. Bunun adı bölücülüktür, bunun adı bu ülkeyi parçalamaktır. Biz "Hayır" diyenleri denize dökmeyiz. Biz "Hayır" diyenlere inşallah özel bir siyaset müzesi kuracağız. Onları da orada sergileyeceğiz. Biz demokrasiyi böyle anladık. Ne demek denize dökmek? Bizim için 80 milyon bu ülkede saygındır. Biz "Hayır" diyenlerin eleştirilerine anlayışla karşılık veririz. Ama kalkıp denize dökmeyiz. Ben onların çadırına gittim. Evet diyenleri de, hayır diyenleri de anlayışla karşılarım.

2019'A ŞİMDİDEN HAZIRLANIN: Ben CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin böyle bir yönetimi hak ettiğini düşünmüyorum. Böyle bir partinin akıbeti, 1990'ların partilerinin akıbeti olacaktır. Milletimiz, bunları sandığa gömer bakın buradan söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı sisteminin devreye girmesiyle bu zihniyet tamamen tasfiye olacaktır. Artık vizyonu olmayanların siyasette emaresi okunmayacaktır. Şahsen ben, 2019'da yapılacak seçim için şimdiden hazırlanmaya başladım. Planları, vizyonu gözden geçiriyorum. Bunlar bana "Muhtar bile olamazsın" diyorlardı. Bunların zihniyeti işte bu. Bunlar muhtarları küçümsüyorlar. Ha bak, hatır gönülle zorla muhtar olma dönemi bitiyor. İlk seçimle birlikte sizleri zorlu bir yarış bekliyor. Kardeşlerim, artık müjdemizi verebiliriz. Eskiden malum, göreve geldiğimde neredeyse iki-üç paket çay parasına bile denk gelmiyordu verdikleri ücret. Paket derken sigara anlamayın ha. Sigaraları bırakın bir defa. Ben biliyorsunuz sigara düşmanıyım. Sigarayı bırakma kampanyalarını muhtarlarımızın yürütmesi lazım. Çünkü evinizde hanımınıza da çocuklarınıza da işkence ediyorsunuz. Gelin Türkiye olarak bu işin bir belini kıralım. Nargile margile hepsini def edelim.

İLK KHK İLE ÇÖZÜYORUZ: Biz muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. Şu anda muhtarlarımız 1406 lira maaş alıyor. Bir de "sosyal güvenlik kurumu primi var, onların da karşılanması lazım" dedik. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yayınlanacak ilk KHK ile bu meseleyi çözüyoruz. 613 tutan SGK primleri devlet tarafından karşılacak. Böylece muhtarlarımızın gelirleri de fiilen maaş artı primleriyle kazançları 2019 liraya çıkıyor. Dersime çalıştım da geldim. Ülkemizde görev yapan 18 bin 296 köy, 39 bin 921 mahalle muhtarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir müjde de güvenlik korucularımıza vermek istiyorum. 1411 liraya çıkarmıştık. Güvenlik korucularımız artık kendi illeri dışındaki illerdeki operasyonlara gitmesinin de önünü açmıştık. Mevcut illerimize ilave olarak Erzurum, Erzincan ve Osmaniye'yi güvenlik korucuları sistemine dahil ettik. Güvenlik korucularımızı, asker ve polislerimizi en büyük yardımcımız haline getirdik.

PYD KOMŞUMUZ OLAMAZ: PYD, YPG bizim komşumuz olamaz. Bunların hepsi Türkiye'nin buralardaki düşmanıdır. Şimdi yeni bir haber olarak güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecek. Güvenlik korucularımız, istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler. Bu uygulamayla kazançlarına ilave olarak 578 liralık sigorta ödemesi yapılacaktır. Muhtarlarımız ile güvenlik korucularımızın verdikleri destekle, bunları hak ettiklerini düşünüyorum. Muhtarların bahsettikleri bir şey var; "Silah". Neyse sayın Başbakan ile konuştuk. Silah harcırahını da kaldırıyoruz.