Anavatan sahaya indi oyunu bozdu!

Anayasa değişikliği referandumunda tutumunu “hayır” olarak açıklayan Anavatan Partisi de sahaya indi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa değişikliği referandumu için geri sayım başlarken, siyasi partilerin saha çalışmaları da hızlandı. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin öncülük ettiği çalışmalara Meclis dışındaki partiler de katılmaya başladı.

Türkiye’nin 80’li yıllarına damga vuran Anavatan Partisi bunlardan biri. Anavatan Partisi, Ankara'daki referandum çalışmalarının merkezi Kızılay'da seçim otobüsüyle propaganda yapıyor. Sabah mesaiyle birlikte alana gelen büyük seçim otobüsü aracılığıyla gün boyu anonslar yapılıyor.

Anonslarda “Yok artık! O Kadar da değil. Ne istedinizse verdik, canımıza yetti gayrı! Hayır” deniliyor. AK Parti’nin 15 yıldır iktidar olduğuna dikkat çekilen anonslarda getirilmek istenen sistem, “Tek adam diktatörlüğü, devletin kararnamelerle yönetilmesi, Meclis fesih yetkisinin bir kişide olması” gibi ifadelerle eleştiriliyor. Anonslarda sık sık, “Hayır. Bu oyuna gelmeyelim” vurgusu dikkat çekiyor.

'OYUNU BOZDUK'

Anavatan Partisi adına broşür dağıtan partinin Gençlik Kolları üyesi, referandumda “Evet” kampanyası yürütenlerin Anavatan'ın kurucu genel başkanı eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal için “O da başkanlık sisteminden yanaydı” şeklinde propaganda yaptığını hatırlatarak, “Sahaya inerek oyunu bozduk” diyor.

Anavatan’ın yürüttüğü çalışma vatandaşların da ilgisini çekiyor. Görevli gencin yanına gelerek “Evet mi hayır mı?” diye soran vatandaş “Hayır” yanıtını duyunca, “Nasıl olur Özal Başkanlık istemiyor muydu?” diye soruyor. Genç de vatandaşa, “Onun istediği ABD tipi bir Başkanlık. Bu ise ucube bir sistem” yanıtını veriyor.

Ankara kent merkezindeki referandum canlılığı gün boyunca sivil toplum örgütlerinin katıldığı etkinliklerle devam ediyor.