CHP'li Özel: Referandumda iş açılacak son zarfa kalabilir

CHP'li Özgür Özel, son anketlere göre durumun 'bıçak sırtı' olduğunu söyledi. Özel, "Açılacak son zarfa iş kalırsa buna da şaşırmayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Manisa'daki Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. 16 Nisan'daki anayasa referandumuna yönelik açıklamalarda bulunan Özgür Özel, 'hayır' oyu kullanacakların üzerinde baskı olduğunu belirtti.

'HAYIRCILAR KENDİNİ GİZLİYOR'

Anketlerin hala bıçak sırtı olduğunu belirten CHP'li Özel, şöyle konuştu: "Açılacak son zarfa iş kalırsa buna da şaşırmayız. Ben buradan tüm kararsızları, tüm kaygılıları, tüm karamsarları tüm korkanlar korkmakta haklıdır. Olağanüstü halde hiçbir gerekçe gösterilmeden memuriyetten edilirken, bugün 'hayır' oyunu açıkça ifade etmek hiç kolay değil. Bize kapı aralarında teyzeler, 'Anketçiye 'evet' dedim ama sandıkta 'hayır' diyeceğim', 'Öğretmen kızımı atarlar' diye korktum dediği bir zamanı yaşıyoruz. Korkanları, susanları, endişe edenleri sonuna kadar anlıyoruz. Ayıp olan korkmak değil birilerini korkutuyor olmaktır. Korkanlar değil korkutanlar utansın. Ama bunun bir hesaplaşması var. Perde çekilecek, pusulayla mühürle baş başa kalınacak. 'Hayır' diyene terörist diyene, onu işiyle, aşıyla tehdit edene karşı cevap sandık mühründe 'hayır'a basılarak verilecek. Perde kapanacak, vicdan ve pusula ile baş başa kalınacak. Oyları korumakla ilgili, sandıkları takip etmekle ilgili, bilgisayar üzerinde takip etmekle ilgili her türlü tedbir alınmıştır. Sen oyunu korkmadan kullan, gerisini bize bırak. Biz o oya sahip çıkmasını, senin 'hayır'ını tabelaya yazdırmasını biliyoruz. "

'BARZANİ, BAHÇELİ'NİN YOLDAŞIDIR'

CHP'li Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani üzerinden eleştirdi. Özel, şöyle dedi: "Devlet Bahçeli'nin tavrı ve Barzani'nin tavrı gerçekten şaşırtıcıdır. Barzani, Devlet Bahçeli'nin 'evet' arkadaşıdır, 'evet' yoldaşıdır. AKP bugün ikili referandum halayı çekmektedir. Bir elinde Devlet Bahçeli, bir elinde Barzani vardır. Aradan AKP çekilse bunlar omuz omuza 'evet' halayı çekiyorlar. Bir yandan Barzani boş durmuyor, bir mesaj veriyor tüm dünyaya. 'Bu referandumda evet diyeceğim' diyor Barzani. Sonra gidiyor bölgemde Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum yapacağım. Barzani'nin 'evet' jestine karşı bu referandumdan sonra AKP ne söz verdi, bunu tüm milliyetçiler biliyor. Ama Bahçeli, bunlar gelip sizin 'evet'inize destek veriyor ya oradaki referanduma ne diyorsunuz? Oradaki referanduma da karşı jest olarak siz mi evet diyeceksiniz?" (MANİSA/DHA)