Başbakan Van'da konuştu: Biz Ahmet Kaya'yız

Başbakan Yıldrım geniş güvenlik önlemlerinin arasında Van'da konuştu: Türk de biziz, Kürt de biziz, Zaza da biziz... Biz Ahmet Kaya'yız, biz Şiwan Perwer'iz, Biz Nazım Hikmet'iz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Van'da anayasa mitinginde konuştu. Yıldırım "Biz Ahmet Kaya'yız, biz Nazım Hikmet'iz" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde konuşan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

TÜRK DE BİZİZ... Kim Kürt'ün Türk'ten, Laz'ın Çerkez'den üstün olduğunu söyleyebilir. Bir ırkın üstün olduğunu söylemek Allah'ın yarattığını hor görmek değil midir? Her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı ayaklar altına aldım diyen Peygamberimize hürmetsizlik değil mi? Bir dili, bir ırkı inkâr etmenin insanlık suçu olduğunu biliyoruz.

Türk'te biziz, Kürt'te biziz, Zaza'da biziz.

Esnaftan haraç alanları biliyorsunuz. Van'da sermayenin, vatandaşların göç etmek zorunda kaldığını biliyorsunuz. Devletin şefkatli eli ve desteği hep sizinle olacak. Ancak demir yumruğu da sizin hayatınızı zorlaştıranın, teröristin tepesinde patlayacak.

CHP-HDP İKİZ KARDEŞ OLDU: Biz yeni anayasa dedikçe HDP ve CHP millete korku salıyor. Bunlar artık ikiz kardeş olmuşlar. Biri ayağını kaldırıyor diğeri basıyor. Kardeşlerim bunların savunduğu anayasa Türkiye'de 1980 darbe sonrası işkencelerle anılan bir ülke haline getiren darbe anayasasını savunuyorlar. Yeni anayasada çukurculara, hendekçilere yer yok. Millete hizmetkar olacaklara yer var. Neden Van, Doğu'nun İstanbul'u, Antalya'sı olmasın? Neden insanların iş, aş sahibi olduğu bir şehir haline gelmesin. Büyük bir projeye Van'ı dahil ediyoruz.