Bakırköy Cezaevi önünde oturma eylemi

Bakırköy Cezaevi'nde açlık grevlerine dikkat çekmek için oturma eylemi yapıldı. Eyleme HDP'li Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  'Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi', cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Kurumu önünde eylem yaptı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da destek verdi.

Açlık grevlerinin 44 gündür sürdüğünü söyleyen Kerestecioğlu, "Bizler dışarıda onların sesini yükseltmeye çalışan insanlarız. Bugün 44. gününe geldi açlık grevleri. Nedenleri çok basit aslında. Onuruyla yaşamak isteyen insanlar var orada. Diyorlar ki 'Biz siyasi tutuklularız. Bizden ayağa kalkıp komutan gidip durmamızı bekleyemezsiniz'. Siz onları korumakla yükümlüsünüz. Siz ayrıca onlara bu şekilde muamele ederek cezalandıramazsınız. Çıplak aramaya tabi tutamazsınız. Kimsenin savunma hakkını engelleyemezsiniz. Avukatıyla, ailesiyle görüşmesini engelleyemezsiniz. Bütün bunlar insanlık dışı uygulamalardır. İnsan onuruna aykırıdır. İşte bu yüzden insanlar açlık grevindeler" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (İSTANBUL/DHA)