'AK Parti anketleri: Üç büyükşehirde evetler geride!'

AK Parti'ye gelen anketlerde üç büyük şehirde 'evet'lerin geride olduğu, 'çatışma söylemi'nin küçük merkezlerde olumlu etki yaratırken büyükşehirlerde ters etki yarattığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Ankara ve İzmir'de 'Evet' oylarının geride kaldığı ve bu durumun AK Parti'ye gelen anketlerde görüldüğü öne sürüldü. Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin'in bugün yayınlanan yazısında yer alan kulis bilgisine göre, AK Parti'de kampanyanın yönünü değiştirecek denli etkili olan anket sonuçları nedeniyle 'çatışma söylemi'nden kaçınılması bekleniyor.

"Resmen açıklanmasa da AK Parti’ye gelen anketlerde İstanbul’un yanı sıra, Ankara, İzmir gibi yüksek nüfuslu şehirlerde 'Evet' oylarının 'Hayır' oylarını geride bırakmakta zorlandığı görülüyor, kuliste konuşulana göre" diyen Yetkin, "Bu durum AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın geride kalan günlerde kampanya yoğunluğunu büyük şehirlere vermesine ve büyük şehirlerde izlediği kampanya çizgisini yumuşatmasına neden olabilir. Yüksek sesle verilen mesajlar belki Anadolu’nun nispeten küçük şehirlerinde yankı buluyor ama büyük şehirler çatışma söyleminden kaçınıyor artık" değerlendirmesini yaptı.

MURAT YETKİN'İN YAZISI