Hükümet çözüm sürecine dönecek mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır mitingi öncesi 'çözüm sürecine geri dönülecek mi?' soruları da gündeme geldi. Abdülkadir Selvi, AK Parti kulislerinden yazdı: 2017 sonuna kadar mevcut konsept devam edecek. İç istikrar çok önemli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandum anketleri 'Evet' ve 'Hayır' oylarının birbirine yakın düzeyde seyrettiğini gösterirken, AK Parti cephesinde gözler yeniden Kürt seçmenlerin oylarına döndü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır'da vereceği mesajlar da bu açıdan önem kazandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti kulislerine dayanarak, 'çözüm sürecine geri dönülecek mi?' sorusunu irdeledi.

Selvi'nin "PKK silah bırakacak mı çözüm sürecine dönülecek mi" başlıklı yazısında, AK Partili üst düzey yöneticiler bu sorunun yanıtını verdi:

"Suriye ve Irak’taki durum ile Türkiye’deki terörle mücadelenin sonuçlarını görmeden çözüm yönünde bir adım atılmaz. Suriye ve Irak’ta flu bir durum var. Flu durumda aceleci adımlar atılamaz. Tablo biraz daha netleştikten sonra bir değerlendirme yapılır...

....Bu aşamada böyle bir şey gündeme gelmez.

...Çözüm için 2017’nin sonunun görülmesi lazım. 2017 sonuna kadar mevcut konsept devam edecek. İç istikrar çok önemli."