Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspat et istifa edeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişiklik teklifinde Meclis'i fesih yetkisinin olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Meclis'i feshetme yetkisi var diyor. Bunu ispat et ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 4'ncü TÜGVA Gençlik Buluşması Programı katıldı. Erdoğan daha sonra Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece'de yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişlikliği hakkındaki eleştirilerine cevap verdi. Referanduma götürülen anayasa teklifinde TBMM'nin feshedilmesi yetkisinin olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun yalan söylediğini savunan Erdoğan, şunları söyledi: "Diyor ki 'Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi var'. Yalan söyleme. Cumhurbaşkanı’nın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim.. Biz dürüstüz, bunda dürüstlük yok. Meclis ne yapacak? Meclis asli işini yapacak. Cumhurbaşkanı'nın kanun yapma yetkisi bile yok. Sadece bütçeyle ilgili bir teklifi olur bu kadar. Bakın iddialı konuşuyorum. Biz yalandan her zaman kaçındık. Çünkü yalanın üstünde daha büyük bir vebal yok."

'Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da kaçıyordu' iddiası'Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da kaçıyordu' iddiası

'ULAN NE YAZAR!'

İsviçre'de düzenlenen bir gösteride başına silah dayanmış pankartının asıldığını hatırlatan Erdoğan, "İsviçre parlamentosu önünde pankart asmışlar. Şakağıma da silahı dayamışlar. Ya sen benim şakağıma o pankartta silahı dayasan ne yazar. 'Erdoğan'ı öldürün' diyorlar. Ulan ne yazar! Biz bu yola kefenimizle çıktık, kefenimizle çıktık be" dedi.  (HABER MERKEZİ)

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'kuzu kuzu' yanıtıKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'kuzu kuzu' yanıtı

Erdoğan: YPG Münbiç'te kalmayacakErdoğan: YPG Münbiç'te kalmayacak