Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye tek partiyle yönetilmiş olsaydı milli gelir yükselecekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da konuştu. Erdoğan, "Türkiye 90'lardan beri tek parti hükümetiyle yönetilmiş olsaydı kişi başı gelir 22 bin dolara yükselecekti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da konuşan Recep Tayyip Erdoğan, tek partili yönetiminin milli geliri arttıracağını savundu. Erdoğan, "Türkiye 90'lardan beri tek parti hükümetiyle yönetilmiş olsaydı kişi başı gelir 22 bin dolara yükselecekti" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da toplu açılış  törenine katıldı. Erdoğan, "Bir MGK toplantısında anayasa kitapçığı fırlatıldı, ekonomi alt üst oldu. Biz bunlar olmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz" dedi.

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun ödendiğini belirten Erdoğan, "IMF'nin kapısına dilenci olmuşlar. 8 ay memuruna maaş ödeyemeyen bir devlet vardı. Biz geldik maaşları takır takır ödemeye başladık. IMF Başkanı'na dedik ki, son katıldığım Davos'ta, bak dedim siz bizi siyaseten idare etmeyeceksiniz. Siz verdiğiniz borcu bizden taksit taksit alacaksınız. Bizden önce tablo böyle değildi. IMF ikide bir talimatları verip gidiyordu" ifadelerini kullandı.

'PARLAMENTER DEMOKRASİ VESAYETTİR'

Türkiye'nin 1990'lardan itibaren tek partili hükümetle yönetilmesi halinde ekonomik olarak daha iyi durumda olacağını öne süren Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye 90'lardan beri tek parti hükümetiyle yönetilmiş olsaydı kişi başı gelir 22 bin dolara yükselecekti. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak Türkiye için 16 Nisan düğün, bayram günüdür. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte Türkiye'nin değişim taleplerine en büyük direnci gösteren bürokratik oligarşinin, vesayet odaklarının gücü tamamen kırılıyor. 'Parlamenter demokrasi' diyorlar ya, parlamenter demokrasi aslında bir vesayet sistemidir. Şimdi bu sistemin beli kırıldığı için rahatsız oluyorlar."

'MUSTAFA KEMAL'E İHANET EDİYORSUN'

Anayasa değişiklik teklifi ile seçilme yaşının 18 düşürüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bu ana muhalefeti niye rahatsız ediyor? Gazi Mustafa Kemal cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Sayın Kılıçdaroğlu sen Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında değil misin? Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal'e niye ihanet ediyorsun" dedi. (HABER MERKEZİ)