Özdağ, MHP ve HDP'den gelecek oyları hesapladı

Referandum tahminlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Yüzde 55-56 evet beklediğini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MHP’den en az 5, HDP’den de en az 2 puan geleceği görüşünde.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak sunulan anayasa değişikliği referandumu için geri sayım başlarken tahminler de artmaya başladı. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “yüzde 55-56 evet” dedi.

MHP’DEN EN AZ YÜZDE 5 KATKI BEKLENİYOR

MHP ve HDP'den gelecek evetleri de hesabına dahil ettiğini belirten Özdağ’a göre AK Parti’de referandum için “evet garanti” bakışı hakim. AK Parti’nin ülkücü kökenli milletvekillerinden Özdağ, MHP’den gelecek oylar için, “MHP seçmeninin yarıdan fazlası 'evet' verecek görünüyor. Bu, Bahçeli’nin yüzde 5-7 katkısı olacak anlamına gelir. Kampanya süreci devam ediyor daha da artabilir” dedi.

HDP’DEN YÜZDE 2-3 EVET HESABI

Özdağ’a göre, HDP’den de anayasa değişikliğine destek var. 1 Kasım seçimiyle karşılaştırıldığında bugün HDP’nin oylarının yüzde 8’e düştüğünü savunan Özdağ şöyle devam etti:

“HDP’den uzaklaşan bir kitle var. Bugün HDP oyları yüzde 8’e düştü. Nereye gitti bu oylar? Bu uzaklaşan oyların bir kısmı AK Parti’ye geldi. Anayasa değişikliği referandumda HDP’ye oy verenlerden de yüzde 2-3 civarında evet gelir.”

BENİM TAHMİNİM YÜZDE 55-56

AK Parti’nin son genel seçimde aldığı yüzde 49 oyu hatırlatan Özdağ, bu durumda MHP ve HDP’den geleceklerle “evet” oylarının yüzde 59’a ulaşabileceğini ama kendi beklentisinin fireleri çıkardığında yüzde 55-56 “evet” olduğunu söyledi.

"2010 referandumunda düğmeyi yanlış ilikleyen MHP lideri Bahçeli’nin bu kez doğru iliklediğini" söyleyen Özdağ, "keşke CHP lideri de inisiyatif alıp bu sürece katılsaydı" dedi.