İbrahim Uslu: MHP'nin üçte ikisi 'hayır' diyecek

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu referandum sürecini değerlendirdi. Uslu, referandum anketlerinde 'evet' ve 'hayır' oylarının başa başa gittiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referanduma ilişkin oranları ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, 'Bidebunudinle' programında yanıtladı. Uslu, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili 'AK Parti'de fire oranı düşük' derken, "MHP'de şu an 'evet' oyları üçte bir civarında görünüyor" dedi.

'ERDOĞAN SEÇİMLERE MÜDAHALE ETMELİ'

ANAR Genel Müdürü Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız olması gerekirken mitinglerde konuşma yapmasını da "Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti hareketinin doğal lideri ve insanların ondan beklentileri var. Başta bu tarzı çok yadırgandı fakat seçmen tarafından da hep ödüllendirildi. Erdoğan, belediye başkanı döneminde de başbakanlık döneminde de aynı tepkiyi veriyordu" diyerek Cumhurbaşkanı'nın siyasete müdahale etmemesini düşünmenin yanlış bir beklenti olacağını belirtti.

'MHP'DE SORUN VAR'

MHP-AK Parti işbirliğinin referanduma etkisini değerlendiren Uslu "Esas MHP'de sorun var. MHP tabanına sorduğunuzda yarısı zaten oy vermeyeceğini söylüyor. Bir de kararsız olanlar var. Onlardan da fire olması durumu yüksek. Ancak MHP içerisindeki bu konsolide olmama halinin paketle ilgisi yok. Çok öncesinde başlayan bir süreç nedeniyle MHP'de fikir ayrılığı ortaya çıktı. Oy verme sürecine girdiğimiz için bir anda bu görünür hale geldi. MHP tabanın önemli bir kısmı MHP'nin üst yönetiminin değişmesi gerektiğini söylüyor" dedi. MHP seçmeninin oy oranına da değinen Uslu "Şu an 'Evet' oyları üçte bir civarında görünüyor. O da yüzde 10-11'lik bir partide 3 puana denk geliyor. Esas nokta, yüzde 63 gibi bir rakamın gerçekleşmeyecek olmasının temel nedeni MHP'deki bu durum. AK Parti'de fire oranı çok düşük gözüküyor" değerlendirmesi yaptı.

'CHP İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Uslu CHP'nin referandum kampanyasına dair "Bence CHP yapılabilecek en iyi kampanyayı yapıyor. Parti kimliğini tamamen bıraktı, polemiğe girmiyor. Duruşu ve söylemiyle ikna yeteneğini kullanmaya çalışıyor. CHP'nin yüzde 25'lik oy potansiyeliyle yüzde 40'a çıkması gerekiyor ki, ‘hayır' dedirtebilsin. Çok zor bir iş yapıyor ama bence en rasyonel kampanya yöntemini uyguluyor. Ama kendi oyunun üzerinde bir topluluğu ikna etmeyi başardı" değerlendirmesini yaptı. HDP'nin durumuna da değinen Uslu "HDP kampanya yürütemiyor yalnızca kendi seçmenine seslenebiliyor. Türkiye'nin geri kalanı HDP'nin sesini duymuyor. Sadece kendi bölgelerine çekildiler ve seçmenlerini hayır vermek üzere sandığa götürmeye çalışıyorlar" değerlendirmesini yaptı.