Bahçeli 3'te 3 yapacak!

MHP’de hem Genel Merkez, hem de 'hayır'cı muhalifler referandum çalışmasına hız veriyor. Bahçeli 3 günde 3 miting yapmaya hazırlanırken, MHP tabanının 'hayır' tutumunda değişiklik olmadığını söyleyen muhalifler, “İstedikleri kadar evet için çalışsınlar ama yeter ki bize engel olmaya çalışmasınlar” diyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa değişikliği referandumunun kilit partilerinden biri olan MHP'de iki farklı koldan kampanya sürüyor. Referandum yaklaşırken MHP lideri Devlet Bahçeli miting sayısını arttırırken, muhalifler ise 4 koldan çalışmayı sürdürüyor.

Evet mitinglerine Elazığ'dan başlayan Devlet Bahçeli, bu hafta arka arkaya üç ayrı ilde miting yapacak. Bahçeli 24 Mart'ta Bursa'da, 25 Mart'ta Kayseri'de 26 Mart'ta ise Erzurum'da olacak. MHP milletvekilleri de çevre illerin de katılımının sağlanmaya çalıştığı bu mitinglerin en güçlü şekilde yapılabilmesi için sahada.

'YÜZDE 80 HAYIR TABLOSU DEĞİŞMEDİ'

MHP liderinin sahaya inmesiyle parti tabanında nasıl bir tutum değişikliği olacağı merak konusu. Ancak Bahçeli'den önce sahaya inen ve dört koldan çalışma yürüten Hayır'cılar 'yüzde 80 hayır tablosunun değişmediği' görüşünde. Muhalifler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ her gün ayrı illerde çeşitli etkinliklere katılıyor. Akşener önümüzdeki günlerde Sakarya ve İzmir’de olacak. Sinan Oğan ise Eskişehir programına hazırlanıyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN SÖZLERİ

“Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformunun sözcülerinden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, çalışmaların çok iyi gittiğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın partisinin milletvekillerine “MHP, milliyetçi oyları toparlayamadı” dediğini hatırlatan Halaçoğlu, “Onlar da kabul ediyor ki, MHP tabanı kendileriyle beraber değil. Telaş içindeler” dedi.

'HAYIR OYLARI ÖNDE'

Bahçeli’nin meydanlara inmesinin tabloyu çok değiştirmeyeceğini düşünen Halaçoğlu, “İstedikleri kadar evet için çalışsınlar ama yeter ki bize engel olmaya çalışmasınlar” dedi. Referandum sonucuyla ilgili “Hava değişti, rüzgar tersine döndü, Evet yükselişte” yorumlarını reddeden Halaçoğlu, “Onlar da gerçeği biliyor, Birbirine çok yakın sonuç da yok. Hayır çok önde” değerlendirmesi yaptı.

'OLAY ÇIKMAMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ'

Muhaliflerin etkinliklerine dönük engellemeleri de eleştiren Halaçoğlu, güvenlik güçleri ve mülki amirler düzeyinde yetkililerle gerekli tedbirlerin alması için girişimlerde bulunduklarını, kendi kitlelerinin de olay çıkmaması, gerilim varsa bunun engellenmesi için çaba harcadığını söyledi.