Başbakan Yıldırım: Nevruz'da bile kimseyi toplayamadılar

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'nin bölgedeki hakimiyetinin bittiğini savunarak, "Nevruz'da bile kimseyi toplayamadılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet'in fırsat eşitliği verdiğini belirterek, kadınların iş hayatındaki rolünün artmasının önemine vurgu yaptı. Referandum çalışmaları kapsamında Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Yıldırım, "AK Parti'nin en etkili en güçlü teşkilatı kadın kolları. Başarımızın arkasında kadınlarımız var. Kısır çatışmalarla zaman kaybediyoruz. Burada (cumhurbaşkanlığı sistemi) bir rejim değişikliği yok. 1923'de cumhuriyeti kurduk bugünlere geldik, Cumhuriyet bize fırsat eşitliği var. Şimdi zaman kayıplarını azaltmak gerek" dedi.

Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi:

NEVRUZ'DA BİLE KİMSEYİ TOPLAYAMADILAR: Bölgede terör örgütünün sultası kalkmıştır. Ne şehirde ne kırsalda Nevruz'da bile kimseyi toplayamamıştır. Artık terör örgütünün ülkemiz için bölgemiz için büyük bir sorun olduğu gerçeği herkes tarafından; Kürt, Türk bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımız tarafından ortak bir kanaat olarak anlaşılmıştır.

Diyarbakır'da yine 'tarihi' NewrozDiyarbakır'da yine 'tarihi' Newroz

KILAÇDAROĞLU'NU ANLAYAMIYORUM: Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kılıçdaroğlu'nu ben anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. 18-25 yaşı o kadar çarpıtıyor ki... 18-25 yaş arası 9 milyon 250 bin insanımız var. Bunun yarısı kadın. İşi getirdi bağladı askerliğe. Peki diğer yarısı 4,5 milyonu kadın, onlar askere gitmiyor. Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı? Yok sayıyor, yok. Zihninde kadın yok. Sosyal demokrat olmak lafla olmaz. 9 milyon 18-25 yaş arasındaki insanı yarısı kadın. 'Efendim askere gitmemek için 18 yaşı seçilme yaşı olarak getirdiniz'. Bu çok gülünç bir şey.

HDP'den 'Nevruz'a gitmediler' yanıtı: Emin misiniz?HDP'den 'Nevruz'a gitmediler' yanıtı: Emin misiniz?