Soylu’dan Baykal’a ikinci çağrı

İçişleri Bakanı Soylu Antalya'da konuştu. Soylu, Baykal'ı bu kez Diyanet'e çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’li Deniz Baykal’ı daha önce kaset olayı nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na çağıran Bakan Süleyman Soylu, bu kez “Senin bir de diyanet işleri başkanlığına gitmen lazım” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’a hitaben “Yüreğin yetiyorsa içişleri bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu’yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim”demiş, Baykal da “Yedi yıl oldu, ortada hiçbir şey yok. Derhal gereğini yapsın” yanıtını vermişti.

İstanbul’da Trabzonlular Derneği’nin etkinliğinde konuşan Soylu, Baykal’ın kendisine verdiği cevaba değindi. Kendilerinin gereğini yerine getirdiğini, mahkemede tüm bilgi ve belgeleri verdiklerini ifade eden Soylu, “Ama dedim ki, ‘Sadece içişleri bakanlığına gitmen yetmez.’ Trabzon’daki açıklamamdan sonra gördüm ki bir de senin diyanet işleri başkanlığına gitmen lazım” diye konuştu.

Baykal, bir gizli kamera kaydı nedeniyle 10 Mayıs 2010’da CHP genel başkanlığından istifasını açıkladığı basın toplantısında, “Bu komplo siyasi iktidarın bilgisi ve onayı olmadan yapılamaz” demişti.  30 Mart 2014 yerel seçimlerinden üç gün önce sızdırılan bir ortam dinlemesi kaydında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Baykal’a yönelik ‘kaset komplosu’nu internete sızdırılmadan önce bildiği, kaseti izlediği hatta bizzat yayınlanmasını planladığı öne sürülüyordu.