Numan Kurtulmuş: Yeni KHK çalışması var

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Numan Kurtulmuş, yeni KHK hazırlıkları olduğu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklama yaptı. Yeni KHK çalışması olduğunu aktaran Kurtulmuş, çalışmalar bitince KHK'nin açıklanacağını dile getirdi.

Kurtulmuş, Diyarbakır, Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta "terörden zarar gören" çiftçilerin tarımsal kooperatiflerinin borçlarının ertelenmesi gereken kararının karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını belirtti.

Almanya'nın PKK gösterilerine izin verdiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bütün milletimizin ibretle izlediği gibi Türk vatandaşlarının barışçıl gösteriyi atlarıyla, köpekleriyle engelleyecek kadar barbarca tutum içerisine girdiler. PKK hem Almanya tarafından hem Avrupa Birliği tarafından resmen uluslararası terör örgütleri listesine alınmış bir örgüttür. Bu örgütün, açıkça posterleri, sloganları ve pankartlarıyla Türkiye karşıtı bir gösteri yapmasına müsaade etmek ama bir takım işbirliği anlaşmalarında taraf oldukları Türkiye'nin bakanlarına herhangi bir toplantı izni vermemek hiçbir standarda uymaz, hiçbir akıl, izan ve insaf ölçülerine sığmaz" şeklide konuştu.

'FETÖ'YE ARKA ÇIKMAK DEMEKTİR'

Almanya'nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl'ın, darbe girişiminden Gülen cemaatinin sorumlu olduğundan şüphe ettiği yönündeki sözlerini hatırlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Alman istihbaratının başkanı 15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ izine rastlanmadığını, Türkiye'nin inandırıcı olmadığını söylediği cümleler kabul edilebilir değildir. FETÖ'nün bu işin arkasında öldüğünün ispat edilebilmesi için 250 bin kişi mi ölmeliyidi? 2 bin 500'e yakın yaralımız, bombalanmış olan Külliye, TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Boğaz Köprüsü'ndeki o görüntüler. İnsanların üzerinden geçen tankların görüntüleri yeterli deliller değil midir? Hangi akla hizmet söylenmiş bir söz olduğunu anlamakta zorlandığımızı söylemek isterim. FETÖ'ya arka çıkmak demektir."

Alman istihbaratı 'FETÖ'ye inanmadıAlman istihbaratı 'FETÖ'ye inanmadı

'AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR'

Avrupa'da yayın yapan gazetelerin referandumla ilgili manşetlerini eleştiren Numan Kurtulmuş, "Bütün bunlar Türkiye karşıtı çevrelerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir. Avrupa'da yükselen ırkçılığın, Türkiye düşmanlığının tezahür etmiş halleridir. Bundan Türkiye'ye zarar gelmez ama bunları yapanlar fayda edemez. Bu devam ederse aşırı milliyetçilik yükselir" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın eleştirdiği Nazi benzetmesine değinen Kurtulmuş, Avrupa'da faşizmin ayak seslerini duyduklarını belirtti. Kurtulmuş, "Rencide etmek için söylemiyoruz, akıllarını başlarına alsınlar. Faşizmin tuzağına düşmesinler diye bunları söylüyoruz" diye konuştu.

'KHK ÇALIŞMASI VAR'

"Yeni Kanun Hükmünde Kararnamelere ilişkin bir çalışma söz konusu mu ?" sorusuna Numan Kurtulmuş'un yanıtı şöyle oldu: KHK çalışması var. Son noktaya geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacak.

'ASLA KABUL ETMEYECEĞİMİZİ TARAFLARA BELİRTİYOR'

Rusya'nın Efrin'de üs kuracağı iddiası sorulan Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Suriye'nin kuzey bölgesinde bir terör devletinin kurulmasını asla kabul etmeyeceğimizi ilgili taraflara belirtiyoruz. Rusya'da ABD'de bunu biliyor. Türkiye'nin bölge siyasetine ilişkin en önemli rezervlerinden birisi bu. Maalesef bölge, özellikle Münbiç ve Rakka operasyonu, hem ABD hem Rusya son kararlarını gözden geçirecekler. Biz Türkiye olarak bu bölgelerin tamamının etnik, kültürel ve mezhebi yapısının korunmasından yanayız. Rakka, Afrin ve Münbiç'in etnik yapısı korunmalıdır. Hem Ruslarla hem Amerikalılarla konuşuyoruz. Münbiç ve Rakka operasyonuyla ilgili henüz net bir karar yok." (HABER MERKEZİ)