'OHAL Komisyonu bu hafta kurulabilir'

Bakan Bozdağ, Habertürk'e konuştu: Başbakandan talimat geldi, bu hafta kurulabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz davalarını ve OHAL Komisyonu'nu değerlendirdi.  Bozdağ, OHAL döneminde atılan adımlardan doğan mağduriyetlerin giderilmesi için kurulan Olağanüstü Hâl Komisyonu'nun üyelerinin henüz seçilmemesine ilişkin olarak “Halkoylaması sürecinin gündemde olması sebebiyle gecikmiş olabilir ama hazırlıkların bitirilmesi konusunda Sayın Başbakanımız talimat verdi. Bu hafta içerisinde kurulabilir diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuşan Bozdağ, 15 Temmuz Çatı iddianamesine ilişkin de dikkat çekici ifadeler kullandı. İddianameyi hazırlayan savcının ‘FETÖ’nün devlete yerleşmesinde hükümetin payı olduğuna değindiği için görevden alındığı yönündeki iddiaları değerlendiren Bozdağ, “Bunların hepsi asılsız haberler ve yorumlar. FETÖ’yle yapılan mücadelenin lokomotifi zaten hükümettir. Başsavcı değişikliğinin nedeni, yeni başsavcının başsavcıvekilleri arasında işbölümü yapmasından ibarettir” dedi.

2010 KPSS kopya soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman’ın da üst düzey bir bürokratın birinci derece yakınını KPSS şüphelisi yaptığı için görevden alındığı yönündeki soruya yanıt veren Bozdağ, “Tamamen asılsız. İşin garibi, bu haberleri yapanlar Cumhuriyet gazetesi ve diğerleri... Bütün bunlar yargıyı, HSYK’yı ve bakanlığı yıpratmak için yapılıyor” iddiasında bulundu.