Erdoğan gurbetçilere seslendi: 3 değil 5 çocuk yapın

Erdoğan Eskişehir'de konuştu. Avrupa'nın başörtü yasağına değinen Erdoğan "Bıktık ya bıktık. Bunlar Türkiye'yi çok üzdü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenini gerçekleştirmek içim Eskişehir'e gitti. Burada konuşan Erdoğan Avrupa'da yaşan Türkiyelilere seslendi: Bunlar Türkiye'nin ekonomisi ve demokrasisiyle kendilerine ihtiyaç duymayan bir konuma gelmesinden rahatsızlar. Çünkü itip kakacakları bir Türkiye istiyorlar. Bize yapılan haksızlıklara vereceğimiz en güzel cevap işte bu olacak. Üç değil beş çocuk yapın.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle;

KILIÇDAROĞLU'NA: SANA YAZIKLAR OLSUN!: Ülkemize çağ atlattık çağ. Çıkmış Anamuhalefetin başındaki zat diyor ki "huzur yok", "Mutluluk yok", "refah yok" diyor. Yazıklar olsun. Eline diline dursun. Sen SSK'nın başındayken hastanelerimizin halini benim vatandaşlarım bilir. Öyle mi? İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Kuyruklarda sıraya giriyorduk. Sıra gelmiyordu. Şimdi çıkıp sorsan "Benim dönemimdeki sağlık hizmeti hiçbir zaman olmadı" der.

AVRUPA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI: Şimdi ne yapıyorlar? Başörtüsünü yasaklıyor. Neymiş özgürlükmüş? Demokrasiymiş! Sıkıysa kipayı da yasaklasana? Bıktık ya bıktık. Bunlar Türkiye'yi çok üzdü. Türkiye'nin bakanları geldiğinde olağanüstü hal ilan etmenin neresi özgürlüktür. Belediye olağanüstü hal ilan ediyor ya hale bak!

DALGA MI GEÇİYORSUN?: "Oturur bir kahvaltı yaparız yemek yeriz" geç onları geç! Hale bak sen dalga mı geçiyorsun? Sen kendi çıkarın için her türlü haydutluğu yapacaksın. Ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksin. Bu ülke kendine dostluk edene nasıl vefa ve dostluk ediyorsa. Bu ülkeye düşmanlık edene de bedelini ödetmek zorundayız. Aksi takdirde milletimize mahcup oluruz. Maskelerini çıkarmaya, ağızlarındaki baklayı ucundan kıyısından da olsa çıkarmaya başladılar.

BUNA DA HAYIR DİYEBİLİRLER Mİ?: Türkiye'yi anlayan anlıyor. Anlamayan inadına devam ediyor. Türkiye'deki Hayırcıları biz yeni tanımadık. Eskiden biliyoruz onları. Karşı çıktıkları köprülere yollara bakın giriyorlar mı? Geçiyorlar mı? Şimdi Çanakkale köprüsüne de HAYIR diyebilirler mi? Sıkıysa desinler! Dersler ama üzerinden geçerler. Bunlar hep yanıldı.