Çavuşoğlu: Avrupa'da din savaşları çıkacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, referandum propagandası yapmasına izin vermeyen Hollan'dayı eleştirirken, Avrupa'nın felakete süreklendiğini iddia etti. Çavuşoğlu "Yakında Avrupa'da din savaşları başlayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'da partilerin aldığı oyların birbirine yakın olduğunu belirterek, "Bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak" dedi.

Antalya'da referandum çalışması yürüten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerine seslendi. Çavuşoğlu şöyle dedi: "Artık Türkiye ile nasıl ilişki kuracağınızı öğreneceksiniz, hükmedici konuşmalardan vazgeçeceksiniz. Türkiye hükmeder. O yüzden siz Türkiye'ye hükmedici konuşamazsınız. Adam gibi konuşursunuz, ricacı olursunuz. Otururuz konuşuruz, anlaşırız iş de yaparız, siyaset de işbirliği de yaparız. Biz her şeye varız. Yalnız bize nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz. Siz öğrenmiyorsanız biz size öğreteceğiz, itinayla öğreteceğiz. Bu kadar basit. Halk oylamasında 'hayır'da taraf tutuyorlar. Avrupa'dakiler Türkiye'nin güçlenmesini istemediği için 'hayır' kampanyası başlattı. Neden karışıyorsunuz?"

'100 YIL BİRBİRLERİNİ KESTİLER'

Hollanda'da dün yapılan seçimin sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde 17'ler, yüzde 20'ler. Böyle birçok parti ama bir bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında da hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız, Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz, Avrupa'yı çökertmeye başladınız. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak. Bu gidişle öyle. Eskiden, 100 sene savaştılar. Avrupa'nın tarihini aç, önlerine koy. Bir gram utanma varsa, birbirlerinin yüzlerine bakamaz Avrupalılar. Farklı dinlerden oldukları için 100 yıl birbirlerini kestiler ama sonra bundan ders alındı, Avrupa Birliği kuruldu, Avrupa Konseyi. Şimdi tüm bunlar yok edilmeye başladı, Avrupa o eski günlere gidiyor. Bugün Hollanda'daki uygulamayı, Nazi döneminden ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görmedik."

'LİBYA'YA THY UÇUŞU BAŞLIYOR'

Suriye, Irak gibi ülkelerde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik Türkiye'nin çabaları olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Şu anda Libya'da büyükelçiliğini atayan sadece İtalya ve Türkiye var. Yakında inşallah THY uçuşlarına da başlayacak" dedi. (ANTALYA/DHA)