Gürsel Tekin: Bir HDP'li seçmen Akşener'i de davet etti

Doğu ve güneydoğu illerinde referandum çalışması yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, HDP'li seçmenin tüm tarafları bölgede referandum kampanyası yapmaya çağırdığını, özellikle Meral Akşener'i davet ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa değişikliği referandumu için çalışmalar sürüyor. Hayır oyu için “Halkın otobüsü” ile yola çıkan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in adresi bu kez Doğu Anadolu illeri oldu. Tekin, beraberinde çok sayıda milletvekili ile Urfa, Diyarbakır ve Batman'da referandum çalışması yaptı.

“Bölgede ilk kampanyayı biz yapıyoruz” diyen Tekin izlenimlerini şöyle paylaştı: “Burada çok kampanya iklimi yok. Bir partinin yöneticileri derdest edilmiş ortada yok, iktidar da korkusundan çıkamayınca bizim ziyaretimiz dikkat çekti, çok olumlu bulundu. Çok büyük ilgiyle karşılandık.”

'HDP'Lİ SEÇMEN 'TÜM TARAFLAR GELSİN' DİYOR'

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde bir çok sıkıntıya rağmen kampanya yapıldığını anlatan Tekin, bölgede bunun yapılamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Referandum heyecanı ve coşkusunun bu illere de taşınması gerektiğini anlatan Tekin, HDP seçmeni bir vatandaşın çağrısını şöyle anlattı: “HDP’li bir vatandaşımız, 'Sadece sizler değil tüm tarafları burada görmek istiyoruz. Mutlaka, hepsi gelsin, kampanyalarını yapsınlar. İster evet, ister hayır desinler, herkesin kampanya yapması bizi mutlu eder. Özellikle Meral Akşener'i davet ediyoruz' dedi. Vatandaşın talebini biz de sizin aracılığınızla iletmiş olalım.”

CHP milletvekillerinin, milletvekili çıkarılamayan illerdeki referandum çalışması da devam ediyor. CHP Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Fikri Sağlar ve Mehmet Tüm de Kars, Ardahan ve Iğdır’da referandum çalışması yaptı.

Etiketler HDP CHP Meral Akşener