Gökçek: Erdoğan'ın yerine Arınç'ı başbakan yapacaklardı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi Parkı eylemleri başladığında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın yerine Bülent Arınç'ın başbakan yapılmak istendiğini iddia etti. Gökçek "Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bundan yüzde yüz eminim..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili yeni iddialarda bulundu. Gökçek, Arınç'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında başbakan yapılmak istendiğini önesürdü.

TGRT'de yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk olan Gökçek, geçen günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de ağırladığı Bülent Arınç'ı hedef aldı.  Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında olduğu dönemde Bülent Arınç’ın vekalet ettiğini hatırlatan Gökçek, “Bülent Arınç bunları Taksim Platformu adı altında çağırdı. Taksim Platformu Gezi olaylarını güya durdurmak için bir liste sundu. Öneriler listesinde ne diyecek; ağacı kesme, yeşil alanı arttır demesi lazım. Bunların 4 tane ana isteği, köprüyü yapma, kanalı yapma, 2 tane termik santrali yapma, en önemlisi de üçüncü havalimanını yapma şeklindeydi” diye konuştu.

Erdoğan'dan eski vekillere yemek: Arınç solunda, Gül gelmedi!Erdoğan'dan eski vekillere yemek: Arınç solunda, Gül gelmedi!

'İLK DEFA SÖYLÜYORUM'

'“İlk defa söylüyorum bunu, yarın da manşet olacak her yerde” diyen Gökçek, şöyle devak etti: “Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bülent Arınç, şimdi buna ‘evet’ der, ‘hayır’ der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim. AK Parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi. Bu uluslararası bir operasyon, Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırma operasyonu..”

TARTIŞMANIN GEÇMİŞİ

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki polemik, Arınç'ın 21 Mart 2015 Nevrozundaki bir açıklamasıyla başladı. Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çözüm süreciyle ilgili açıklamalarından dolayı eleştirdi. Bunun üzerine Arınç'a yanıt Gökçek üzerinden geldi. Gökçek, "Paralel yapı içinde hep bir laf dolaşıp duruyordu. "AK Parti'ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki, altından kalkmaları mümkün olmayacak" . Hep merak etmişimdir... Acaba bize nerden vuracaklar... İtiraf etmeliyim, böyle bir darbe beklemiyordum... Bizi içimizden vurmak istediler. Ve bu darbeyi Bülent Arınç'la gerçekleştirdiler... Herkes Arınç'ın açıklamasını hükümet adına yapılmış gibi algıladı. Arınç'ın çıkışının hükümetle filan ilişkisi yoktur. Sadece zaman ve konu beklenmiştir. Ve aklınca Bülent Arınç bu vakti yakalamıştır. Arınç'ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur. Arınç'ın AK Partimizde fitne çıkarması mümkün değildir... Arınç artık Ak Parti'nin sözcüsü olamaz... Bizi temsil edemez" diyerek istifasını istedi.

'PARSEL PARSEL PEŞKEŞ ÇEKTİ' YANIT

Arınç ise tetikçi olmak ve çıkar peşinde koşmakla suçladığı Gökçek'e yanıt vermek için hazirandaki milletvekili seçimlerini bekledi. Seçimin ardından ise şu açıklamada bulundu: "Paralel yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin iş adamlarına okullar yaptırmıştır, imar planlarında değişiklikler yaptırmıştır, şunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da ağzından bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır."

(HABER MERKEZİ)