Kılıçdaroğlu: Avrupalılar 'evet' istiyor

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle konuşmasının CHP'nin grup toplantısıyla aynı zamana denk gelmesini eleştirdi. CHP'li lider Hollanda krizi ile ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti hiç bu kadar rencide edilmemişti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kara'nın Hollanda'dan sınır dışı edilmesine ilişkin olarak "Asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar rencide edilmemişti. Hollanda'yla ilişkilerin tamamını askıya alın. Osmanlı döneminde bile bu kadar rencide olmamıştık. Sayın Cumhurbaşkanı sen bunun bedelini ödeyeceksin diyor. Nasıl ödeyeceksin. Ya diline hakim olacaksın ya da bu tür boş laflarla milleti gaza getirmeyeceksin" diye konuştu.

CHP'li lider konuşmasını 'Referandumdan en çok evet çıkmasını bu Avrupalılar istiyor' diye sürdürdü.

'HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİN TAMAMINI ASKIYA ALIN'

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bir bakanı Hollanda'dan sınır dışı ediyorlar. Asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar rencide edilmemişti. Hollanda'yla ilişkilerin tamamını askıya alın. Osmanlı döneminde bile bu kadar rencide olmamıştık.

Sen kendi büyükelçini çektin mi, niye çekmedin. Neden sert önlemler almıyorsun. Milleti gaza getiriyorsun. Her türlü yaptırımın uygulanması lazım. Hangi ağır yaptırımı uyguladılar? Sayın Cumhurbaşkanı sen bunun bedelini ödeyeceksin diyor. Nasıl ödeyeceksin. Ya diline hakim olacaksın ya da bu tür boş laflarla milleti gaza getirmeyeceksin.

Neden gaza getiriyorlar. Çünkü referandum var. 4 Aralık 2012 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, uçağa binip Irak'a gitti. Irak izin vermedi. Döndü Kayseri'de indi. Tepki oldu mu? Olmadı, çünkü referandum yok. Tepki; tık yok. 4 Temmuz 2003 Süleymaniye kentinde 11 Türk askerinin başına çuval geçiriliyor. Hükümetten tık yok. Hükümete 'Nota verecek misin?' diye sorular. Dönemin başbakanı cevap veriyor: 'Ne notası, müzik notası mı?'

Çok net Binali Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum. Krizin yaşandığı gün Hollanda Başbakanı ile 8 kez telefonda konuştuğunuz söyleniyor. Ne konuştuğunuzu çıkan açıklayın. Umarım gizli değildir. (HABER MERKEZİ)