CHP'den 'AKP mağduriyeti'ne önlem: Yurt dışında propaganda yasağı kaldırılsın

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yurt dışında propaganda yasağının kaldırılması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesi, "AK Parti’nin mağduriyetler üzerinden seçmeni etkilemesinin önüne geçmek".

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Almanya ile başlayan, Hollanda ile derinleşen yurt dışında propaganda tartışmasına CHP bir kanun teklifiyle katıldı.

CHP İstanbul Mİlletvekili Sezgin Tanrıkulu, yurt dışında propaganda yasağının kaldırılması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesi, 'AK Parti’nin mağduriyetler üzerinden seçmeni etkilemesinin önüne geçmek'.

2008 yılında AK Parti tarafından yapılan düzenlemeye göre, yurt dışında ve yurt dışındaki temsilciliklerde propaganda yapmak yasak. CHP'li Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı'na verdiği kanun teklifi ile bu yasağın kaldırılmasını talep etti.

'AKP MAĞDURİYETİNE İZİN VERİLMESİN'

Gerekçede, "AKP kendi yaptığı bu düzenlemeye rağmen yurt dışında propaganda yapmaya çalışmakta, kendi yarattığı bir mağduriyet üzerinden derin bir algı operasyonu gerçekleştirmek istemektedir. Teklif ettiğimiz değişiklikle hem yurt dışında propaganda yapmanın önündeki engel kaldırılacak hem de AKP’nin mağduriyetler üzerinden seçmeni etkilemesinin önüne geçilerek demokrasinin kurum ve kurallarıyla sağlıklı olarak işlemesi sağlanacaktır" denildi.

'PROPAGANDA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ'

Yurt dışında çok sayıda Türk seçmen bulunduğunun altı çizilen gerekçede şöyle devam edildi: "16 Nisan’da ülkemizin kaderini tayin edecek önemli bir referandum olacaktır. 'Evet' ve 'hayır' kampanyalarının özgürce yapılması, herhangi bir baskı yapılmaması demokratik bir seçim ortamında olması gerekendir. Bu sebeple yurt dışı seçmeninin de oyunu ne yönde kullanacağı yönünde bilinçlenmesi için propagandaya ihtiyaç bulunmaktadır. Gerek 'evet' olsun gerekse 'hayır' olsun bu konuda serbestçe çalışma yapılabilmelidir. Demokratik seçim sürecinde olması gereken budur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, demokrasiyi sonuna kadar savunduğumuz için propaganda özgürlüğünü savunmakta, halkımızın ferasetine güvenmekteyiz. Bu sebeple gerek yurt dışında gerekse yurt içinde referandum tercihlerine yönelik serbestçe propaganda yapılabilmesi gerekmektedir." (DUVAR)

Etiketler CHP AK Parti propaganda