Yıldırım: HDP'yi yuhalayabilirsiniz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Düzce'de, mitinge katıldı. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yuhalanmasına izin vermezken, HDP'nin adını söylediği bölümde yükselen yuhalamalara, "Onu yuhalayabilirsiniz" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yıldırım Düzce mitinginde konuştu. Konuşma sırasında Kılıçdaroğlu'nun adı geçince 'yuh' sesleri yükseldi. Bunun ardından Yıldırım "Boşverin değmez. Bir de HDP var. (Yuh sloganlarına) Tamam buna yuh çekin" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Biz AK Parti olarak milletin yolundan başka bir yola asla girmedik. 82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke, yönünü belirleyemiyor. Niye belirleyemiyor? Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır, pusula bozulmuş iş görmüyor. Allah korusun, bozuk pusulayla gemi ya batar ya da karaya oturur.

KILIÇDAROĞLU DİNLE, DİNLE: Bu gençliğe siyaseti milletvekilliğini çok gören Kılıçdaroğlu dinle, dinle. İşte gençlik işte gelecek. Birileri darbe anayasasının mevcut sisteminden nemalanıyor. Millete devamlı aba altından sopa gösteriyorlar.

BUNLAR HER ŞEYİ TERSİNDEN OKUYORLAR: Meclis'in etkinliği kayboluyor' diyorlar. Hepsi yalan dolan. Kılıçdaroğlu... (Yuh sloganları atılınca) Yuh demeyin dinleyin dinleyin boşver değmez. Kılıçdaroğlu bizim anlatamadığımız işi anlattı fıkra gibi. 'Siz bu sistemi getiriyorsunuz da yeni değişiklik gelirse Cumhurbaşkanı bir partiden Başbakan başka partiden olursa ne olacak' diyor. Bizim anlatamadığımızı sen en güzel şekilde anlattın. Aslında teşekkür de etmek lazım. Ama yardımcısı 'Kemal Bey hepsini biliyor yanlış açıklamadı tersinden okudu' diyor. Zaten bunlar her şeyi tersinden okuyorlar işleri güçleri tersinden gitmek. Eller Ay'a bunlar yaya. O tutmadı cahillikleri ortaya çıkınca çevir kaz yanmasın.

KILIÇDAROĞLU GİTSİN İŞİ TAMAMLASIN: Bunlar her şeye karşı. Marmaray'ı yaparsın Avrasya Tüneli'ni yaparsın bunlar karşı. Hızlı tren yaparsın bunlar yine karşı. Maşallah 'Çarşı her şeye karşı' diyorlar ya bunlar onları da geçti. Yeni anayasada yargı tarafsız olsun diyoruz. Kılıçdaroğlu buna da karşı. Ama niye olduğunu anladık. Meğerse Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği metnini okumamış. Daha fazla da Kılıçdaroğlu ile vaktimizi doldurmayalım işimize bakalım. Bu kadar şeyi söyledikten sonra Kılıçdaroğlu geçenki referandumda hangi sandıkta oy kullanacağını unutmuştu gidememişti bu sefer bari gitsin 'Evet' versin. Bizim söylediğimizi söylüyor. Gitsin işi tamamlasın.

KANDİL'İ DE BAŞLARINA YIKACAĞIZ: Bir de HDP var. (Yuh sloganlarına) Tamam buna yuh çekin. Bunlar bölücü bunlar Kandil'in taşeronları. O Kandil'i de başlarına yıkacağız taşeronlarına da gereğini yapacağız.

'BOLU BEYİNİN TORUNLARI...'

Yıldırım daha sonra Bolu'ya geçerek buradaki mitinge katıldı. Buradaki konuşmasında da, anayasa değişikliği ile krizlere son vereceklerini söyleyen Yıldırım, Bolululara, "Bolu beyinin torunlar" dedikten hemen sonra hatasını fark ederek, "Köroğlu'nun torunları" dedi. Yıldırım ABD'deki başkanlık sistemini örnek vererek, anayasa değişikliği ile yönetimde istikrar geleceğini söyledi. Yıldırım, "Şu anda başbakan da güçlü, cumhurbaşkanı da güçlü evelallah beraberiz ama gençler bilmezler geçmişte başbakanlarla cumhurbaşkanları arasında krizler çıktı" dedi.