Yeni Şafak yazarı: PKK yerine Esad!

Hükümetin, Suriye politikasını en yakından destekleyenlerden birisi olan Yeni Şafak Yazarı İbrahim Karagül, 'Şam'la masaya oturulur' dedi. Karagül'e göre "O koridorun gerçekleşmesi Türkiye'nin parçalanmasına' neden olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak Yazarı İbrahim Karagül bugünkü köşe yazısında Türkiye, Suriye krizi ve referandum sürecini değerlendirdi. Karagül, Kuzey Suriye hattının Türkiye için büyük bir tehlike olduğunun altını çizerek, 'Gerekirse Şam ile masaya oturulur' diye yazdı.

Yazar aynı zamanda Oluşturulmak istenen koridora ilişkin "O koridorun gerçekleşmesi Türkiye’nin parçalanma sürecini başlatacaktır" dedi.

Karagül’ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

İran’dan Akdeniz’e ulaşan o koridor Türkiye için en büyük tehdittir. Sadece bugün için değil, on yıllarca tehdit olmaya devam edecektir. O koridorun gerçekleşmesi Türkiye’nin parçalanma sürecini başlatacaktır. Türkiye’ye karşı açık savaşın ana cephesi olacaktır.

Temellerini attığımız yeni Türkiye’ye topyekun saldırı buradan yapılacaktır. Bütün güvenlik stratejileri bu kuşak merkezi alınarak yapılmalıdır. Bu bölgedeki küçük ihmaller, yarın Türkiye’yi doğrudan vuracak tehditler olarak karşımıza çıkacaktır.

Gerekirse Şam ile masaya oturulur..

Bu yüzden, o kuşakta hiçbir yabancı güç yer almamalıdır. Hiçbir ülke ya da örgüt denetim sağlayamamalıdır. ABD ya da bir başka yabancı ülke, PKK ya da bir başka örgüt bu kuşağa hakim olmamalıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalı, gerekirse Şam yönetimi buraları denetlemelidir. Türkiye için, PKK yerine Suriye’nin buraları kontrol etmesi daha önceliklidir.

Belki bu sözüme kızanlar olacak ama, gerekirse Şam ile masaya oturulmalı, söz konuşu kuşak emniyete alınmalı. “Böyle bir şey olur mu” diyenler, oluşturulmak istenen haritaya baksınlar lütfen.

Bütün bunların üstüne, 15 Temmuz’da olduğu gibi, 16 Nisan cephesi de dağıtılacaktır. Bu ülkenin, bu milletin tarih yürüyüşü olağanüstü bir güce ulaşmıştır, durdurulması artık mümkün değildir. Çünkü “Acımasız Mücadele” devam etmektedir.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz