Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na teşekkür!

İzmir'deki açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel anlattı. Başbakan'la Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ne olacak dedi. İşte bu sistem, bunu getiriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Bornova'da İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış törenine katıldı. Konuşmasına iktidarları döneminde yapılan yollar ve köprüleri anlatarak başlayan Yıldırım, daha sonra 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Evet' oyu verilmesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle rejimin değişmeyeceğini belirten Yıldırım, 'iki başlılığı' ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamayı hatırlatan Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel anlattı. 'Başbakanla cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ne olacak?' dedi. İşte bu sistem, bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil. Onun da yorgunluğuna geldiğini düşünelim. Bu gelen sistemle artık Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan çıkacak" dedi.

(HABER MERKEZİ)