Erdoğan önce Kılıçdaroğlu'na söz verdi, sonra kendisi konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor salonunda düzenlenen ve canlı yayınlanan TÜGEF'in toplantısında konuşurken Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili gaf yaptığı konuşmasını dinletti. Ardından da bu konuşmayı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da TÜGEF'in (Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu) programında konuştu. Referandumda 'evet' oyu isteyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Best FM'de konuk olduğu "Konuşan Türkiye" programında, yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Programda, referanduma sunulacak cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren Kılıçdarğlu, yeni sistemde başbakanlığın kaldırılacağını unutarak; cumhurbaşkanı ve başbakanın iki ayrı partiden çıkması durumunda güçler ayrılığının yaşanacağına ve kavga çıkacağını öne sürmüştü.

'BU ZATA 5 KOYUN VERİN KAYBEDİR'

Canlı yayında konuşan Erdoğan, önce Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasını dinletti, ardından da şunları söyledi: "Ana muhalefetin başındaki zat diyor ki, 'Hayır oyunun hiçbir vebali yok'. Bunlar hayatları boyunca hiçbir konuda sorumluluk almadılar ki anayasa değişikliği için alsınlar. Bu zat ana muhalefet partisinin genel başkanı. Dersini hiç çalışmamış ya. Hayatı bunun hep böyle geçmiş. Kendi kulaklarınızla duydunuz. Hayır'ın gerekçesini anlatırken ne diyor? Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin başkanı olunca asıl kavga orada çıkar diyor. Burada zaten Başbakan olmayacak ki, sadece Cumhurbaşkanı olacak. Bu zata 5 tane koyun verin, 5 tane keçi verin kaybeder geri gelir. Ben buradaki gençlere sorayım ona ders verir der." (HABER MERKEZİ)