Türkeş: Bir gün Bahçeli 'Çok istiyordunuz ya getirin başkanlığı çıkartıverelim' dedi

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, başkanlık sisteminin neden bu dönem yeniden gündeme getirildiğini açıkladı: Devlet Bahçeli birgün grup toplantısı sırasında dedi ki, 'Hani siz bir başkanlık sistemi istiyordunuz ya onu getirin de çıkartıverelim.' Böyle başladı süreç. Bu önemli mi? Çok önemli. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İngiltere'deki temasları kapsamında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) İngiltere şubesi tarafından düzenlenen toplantıda başkanlık sisteminin nasıl gündeme geldiğini anlattı. Referandumun siyasi bir yarış olmadığını savunan Türkeş ''17 Nisan'da evet de çıksa hayır da çıksa Türkiye sulh ve barış içinde yoluna devam edecek'' diye konuştu.

'CANIMA MİNNET DENİLDİ'

Referanduma ilişkin en fazla karşılaştıkları sorunun "Niye şimdi?" olduğunu belirten Türkeş, sürecin perde arkasıyla ilgili şunları anlattı:

"Ekim ayında Milliyetçi Hareket Partisi'nin saygıdeğer genel başkanı birgün grup toplantısı sırasında dedi ki 'Hani siz bir başkanlık sistemi istiyordunuz ya onu getirin de çıkartıverelim...' Böyle başladı süreç. Bu önemli mi? Çok önemli. 16 Nisan akşamına geleceğiz birazdan. Oradaki durumu görmek bakımından bu sürecin hatırlanmasında ben çok fayda görüyorum. Yani şunu söylemek istiyorum. Bunu, konuşmalarda, sohbette, nutuklarda, söyleşilerde sayın cumhurbaşkanı ve partili yetkilileri dile getiriyordu. Fakat, 316 milletvekili olan bir partinin, bugünün gündeminde olmadığını da hepimiz biliyorduk. 2019'da tekrar bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Belediye, yerel yönetim ve milletvekili seçimleri olacak. Bu ancak ondan sonra ele alınabilecek bir konuydu ama ekim ayında saygıdeğer Bahçeli çıkıp da 'Hele bi getirin bir bakalım, şunu bir ele alalım' deyince, aman aman, cennet canıma minnet, hadi bakalım yapalım diye bu işe girildi."

(DHA-HABER MERKEZİ)