AK Parti'de 'bozkurt' sıkıntısı

Bahçeli'nin Kürdistan bayrağı çıkışının AK Parti'de beklenenden fazla rahatsızlık yarattığı, bu durumun da parti tabanında bir süredir yoğun olarak kullanılan milliyetçi söylem ve sembollerin yarattığı atmosfer nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek MHP-AK Parti ilişkilerini değerlendirirken Mesud Barzani ziyaretinde ortaya çıkan 'bayrak' tartışmasının AK Parti tabanında rahatsızlık yarattığını yazdı. Zeyrek son dönemde AK Parti'deki bütün yöneticilerin, "Bahçeli’ye duyulan bu vefa duygusunun altını çizdiğini" belirten Zeyrek, övgü cümlelerinin hemen ardından bir ‘ama’ eklendiğini belirterek 'iki sıkıntılı' durum olduğunu belirtti.

Buna göre, MHP’nin parti içi muhalefetin yarattığı bölünmüşlük nedeniyle kendisini 'referandum sürecine tam olarak verememesi' ve Bahçeli’nin bayrak konusu üzerinden başlattığı tartışmanın AK Parti tabanında beklenenden fazla olumsuz hava doğurması iktidar kanadında sıkıntı' yaratan konular olarak tarif ediliyor. Partide, "AK Parti tabanında, özellikle de genç kesimde son zamanlarda MHP söylemlerinin, sembollerinin ve milliyetçiliğin yoğun olarak kullanılması"nın bu sıkıntının ortaya çıkmasında etkili olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

HABERİN KAYNAĞI