Bilgen'den Karslı hemşerilerine mektup

HDP'li Bilgen, cevaevinden Karslı hemşerilerine mektup gönderdi: Bilgen hemşerilerine "Şehrimizde kurulan Kafkasya Cumhuriyetinin Anayasası, bugün önümüze konulan paketten daha çoğulcu ve demokratiktir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, Karslı hemşerilerine mektup gönderdi. HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Bilgen'in mektubu şöyle:

"Sevgili hemşerilerim,

Bir ülkenin kaderine bir kişinin tek başına karar vermesinin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurduğuna on binlerce Sarıkamış şehidi ile tanıklık eden sizlere referandumun ne getirip ne götüreceğini anlatmaya ihtiyaç bile duymuyorum. Ne yazık ki, henüz Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kazanmadan önce şehrimizde kurulan Kafkasya Cumhuriyetinin Anayasası, bugün önümüze konulan paketten daha çoğulcu ve demokratiktir.

Bir süredir cezaevinde olmam haksız tutukluluğum nedeniyle sizlerle birlikte olma imkanından mahrumum.

Değerli hemşerilerim,

Seçtiğiniz milletvekilini keyfi biçimde tutuklayarak susturacağını sananlar, halkın iradesini yok sayanlara en hayır’lı mesajı, en güzel cevabı sandıkta vereceğinize olan inancımla hepinizi selamlıyorum." (HABER MERKEZİ)