Uca, Zetkin Ödülü'nü aldı

Clara Zetkin Ödülü, HDP'li Feleknas Uca'ya verildi. Uca Türkiye'den çıkarken yaşadığı bir olayı anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Berlin kentinde 7'ncisi düzenlenen törenle Clara Zetkin Onursal Ödülü'nü alan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, yaptığı konuşmada Türkiye'den çıkışında yaşadığı bir olayı da anlattı.

Alman Sol Parti (Die Linke) tarafından kadın hakları için yaptığı mücadele dolayısıyla “kadınlara örnek olan kişilere” 2007 yılından beri iki yılda bir verilen Clara Zetkin Ödülü'nün bu yıl Uca'ya verileceği açıklanmıştı. Feleknas Uca dün düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha önce Kenya, Filistin ve Suriye'de kadın ve insan hakları için Sol Parti ile yaptıkları çalışmaları hatırlattı. Uca, Türkiye'deki durumu anlatırken de şunları söyledi, "Bugün burada yanınızda olabileceğim de net değildi, çünkü ülkeden çıkış yapabileceğim konusunda emin değildim. Bu nedenle havaalanında check-in yaparken çalışana sordum; 'Hakkımda yurtdışı yasağı olup olmadığını bana söyleyebilir misiniz?' Sonuçta ödülümü teslim almalıyım. Yetkili tebessüm ederek, "bilmiyorum" dedi. Çünkü şu anki durumda her 5 dakikada bir Türkiye'de politika değişiyor."

Uca ayrıca ödülü tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, belediye eş başkanları, Sakine Cansız, Seve Demir ve Şengal ve Rojava'da savaşan Kürt kadın savaşçılar için aldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)