Mehmet Ali Şahin: Binali Bey, belki cumhurbaşkanı yardımcısı olur

Karabük'te konuşan AK Parti milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Belki Binali Bey bu modele geçtiğimizde Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olur" dedi. Şahin, Almanya programını iptal eden CHP milletvekili Deniz Baykal'a teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "'Hayır' diyerek Binali Yıldırım'ı koruyoruz, koltuğunu korusun istiyoruz" sözlerini hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

"Bir defa Binali Bey'in koltuk merakı yok. İnşallah bu anayasa değişikliği halkımızın onayından geçtiğinde Allah sağlık verirse belki Binali Bey bu modele geçtiğimizde Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olur. Bilemem. Bu sayın Cumhurbaşkanının bileceği bir iştir. Ama, 'Biz Binali beyin koltuğunu korumak için 'hayır' diyeceğiz' diyen Kılıçdaroğlu'na katılmıyorum. Aslında o kendi koltuğunu korumak için buna 'hayır' diyor."

'KILIÇDAROĞLU 7'NCİ KEZ MAĞLUP OLURSA SİYASET HAYATI BİTECEK'

Cep telefonunun hoparlörünü açan Şahin, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "Önümüze bir referandum, başkanlık sistemi gelirse, Recep Tayyip Erdoğan 6 kez yendiği bu yönetimi yine yenecektir" konuşmasını salondakilere dinletti.

Kılıçdaroğlu'nun "hayır" kararı ile koltuğunu korumaya çabaladığını savunan Mehmet Ali Şahin, "Yoksa bu modelin Cumhuriyeti ortadan kaldıracağını, Türkiye'ye kötü sonuçlar vereceğine inandığı için değil. Sadece eğer bir kez daha Tayyip Erdoğan karşısında 7'nci kez mağlup olursa siyasi hayatının biteceğini görüyor" şeklinde konuştu.

'BAYKAL'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Şahin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Almanya programını iptal ettiği için teşekkür etti. Şahin, "Deniz Baykal Türkiye'den 2 bakana izin verilmemesini protesto etmek amacıyla orada yapacağı toplantıyı iptal etmiş. Kendisine teşekkür ediyoruz, bu onurlu davranışı için. Bu mesele artık devlet meselesi, vatan meselesi, ülke meselesi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı. (KARABÜK/DHA)