HDP'ye 4 ayda 2'inci görüş izni

HDP milletvekillerinin cezaevinde bulunan milletvekillerini ziyaretine ikinci kez izin çıktı. İlk kez HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile görüşen HDP Milletvekili Pervin Buldan, yarın da Edirne'ye giderek HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ı ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Kandıra Cezaevi'nde bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti. Buldan, Mardin Milletvekili Erol Dora ile birlikte Silivri ve Edirne cezaevlerindeki milletvekillerini de ziyaret edecek.

Adalet Bakanlığı, 4 Kasım 2016'da gözaltına alınarak tutuklanan HDP milletvekilleriyle görüşe uzun süre izin vermedi. Eş başkan ve milletvekillerini ziyaret etmek isteyen HDP milletvekillerinin başvurularına yanıt verilmedi. En son Aralık ayı başında sadece iki isim için izin çıktı. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın aralarında bulunduğu tutuklu milletvekillerini ziyaret edebildi. Ancak bu ziyaret sürecinde Kandıra Cezaevi'nde bulunan Figen Yüksekdağ ile görüşme yine yapılamadı.

İKİNCİ ZİYARET İZNİ

Aralık ayı başında yapılan bu ziyaretten sonra Adalet Bakanlığı'na yeni başvurular yapıldı ama milletvekillerine yine görüş izni çıkmadı. En son özel izinle Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Erol Dora'ya ziyaret imkanı tanındı.

BULDAN, DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞECEK

İlk ziyaretten 3 ay sonra verilen bu iznin ardından ilk ziyaret Kandıra Cezaevi'ne yapıldı. Kadın milletvekillerinin bulunduğu cezaevinde ilk kez de HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile görüşülmüş oldu. Buldan ve Dora bugün Silivri Cezaevi'ndeki milletvekillerini ziyaret edecek. Yarın ise Edirne'ye giderek HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek.