Binali Yıldırım: Hiç aklımıza gelmeyenler Başbakan olmuş

Başbakan Binali Yıldırım, Sinop mitinginde konuştu. Mevcut sistemi eleştiren Yıldırım, "Abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyenler Başbakan olmuş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, referandum kampanyası kapsamında Sinop'ta düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge konuşan Yıldırım, "Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyenler Başbakan olmuş" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Sinop İskele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Yıldırım, "Sinop hayırcılara zaten diyeceğini demiş. Sinoplu Diyojen ne diyor 'Gölge etme başka ihsan istemem' Biz de diyoruz ki muhalefet partileri gölge etmeyin sizden başka ihsan istemiyoruz" dedi.

'İKİ BAŞLI SİSTEM YÜRÜMEZ'

Anayasa değişikliğini gelecek nesiller için yaptıklarını savunan Yıldırım, "Çünkü bu sitem iki başlılığı getiriyor. İki başlı sistem yürümez. Çatal kazık toprağa gitmez" ifadelerini kullandı.

Mevcut sistemi eleştiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyenler Başbakan olmuş."

Yıldırım mitingin ardından CHP'li Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamında ziyaret etti.  Ergül ile makamında görüşen Yıldırım daha sonra Sinop Valiliği ve Sinop Adliyesi'ne de ziyarette bulundu. (HABER MERKEZİ)