Açığa alınan rektörün kestiği cezalar ne olacak?

CHP'li Altıok: Açığa alınan Ege rektörünün verdiği cezalar gözden geçirilecek mi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un görevden alınmasıyla başlayan tartışmaları Meclis gündemine taşıdı.

TMBB Başkanlığı'na Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Altıok, Hoşcoşkun’un rektörlük seçimlerinde 47'üncü  sırada yer almasına rağmen 12 Temmuz 2016 günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından göreve atandığını hatırlattı. Altıok, şöyle dedi:

“Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun göreve gelir gelmez neredeyse tüm üst yönetimi, yardımcılarını, daire başkanlarını değiştirmiştir. Hoşcoşkun’un gelişiyle birlikte Ege Üniversitesi tarihinde görülmedik bir baskı dönemi başlamış, 50’den fazla öğrenci 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırılmış, YÖK’e ilettiği listelerle birlikte 11 imzacı akademisyen ihraç edilmiştir.”

'Rektör Hoşcoşkun'un işlemleri geri çekilsin''Rektör Hoşcoşkun'un işlemleri geri çekilsin'

'11 AKADEMİSYENİN İHRACINDAN SORUMLU'

Rektör Hoşcoşkun’un FETÖ soruşturması sonucu açığa alındığı iddiasını da hatırlatan Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’a,şu soruyu yöneltti:

“Hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından görevine devam ettirilmeyeceği düşünülen bir ismin, öğrencilere ve akademisyenlere karşı yürütmüş olduğu soruşturmalar meşru mudur, hukuki midir? Hoşcoşkun göreve geldiği günden itibaren 50 öğrenciye 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırma cezası vermiştir. Bu cezalar gözden geçirilecek midir? Hoşcoşkun görev süresi boyunca 9 imzacı akademisyenin ismini YÖK’e bildirerek ihraç edilmesine neden olmuş, 2 imzacı akademisyeni de doğrudan kendisi ihraç etmiştir. Bu akademisyenlerle ilgili verilen ihraç kararı gözden geçirilecek midir?”

Ege Üniversitesi rektörlüğüne Beril Dedeoğlu atandıEge Üniversitesi rektörlüğüne Beril Dedeoğlu atandı

'FETÖ'CÜ İSE NASIL ATANDI?'

Altıok, önergesinde şu sorulara da yer verdi: "Bu bir FETÖ soruşturması ise nasıl olur da 12 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü olduğu iddia edilen bir isim Ege Üniversitesi gibi köklü bir kurumun başına getirilir? FETÖ’cü olduğu iddia edilen bir rektörün kararttığı gencecik hayatlar kaderine mi terkedilecektir? Rektörün ihraç ettiği ve ettirdiği akademisyenler tekrar görevlerine dönecek midir? Vicdan ve adalet gereği bu sorunla ilgili çözüm arayışına hükümet olarak yönelecek misiniz? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdiği kurum için atamaları incelemeye alacak mısınız? Yardımcılarını, üst yönetimini araştıracak mısınız? Hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğü iddia edilen bir ismin görevlendirdiği yöneticiler ne kadar güvenilirdir? Bu yöneticilerin açtıkları soruşturmalar ne kadar meşrudur? İnceleyecek misiniz?" (HABER MERKEZİ)

'Görevden alan görevden alındı''Görevden alan görevden alındı'