Meclis 4 saatte 30 anlaşmayı onayladı

TBMM Genel Kurulu'nda uluslararası anlaşmalar görüşüldü. Genel Kurul'da 4 saat içinde 30 anlaşma onaylandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde, onay için bekleyen uluslararası anlaşmalar vardı. Saat 15.00’de açılan Genel Kurul, araştırma önergelerinin ardından uluslararası anlaşmaları görüşmeye başladı.

Anlaşmalar üzerinde siyasi parti grupları söz hakkı almayınca sadece oylama yapıldı. Böylece 8 dakikada bir anlaşma oylanarak kabul edildi. Toplam 4 saatte 30 anlaşma Meclis’te kabul edilmiş oldu.

'İLK DEFA 30 SÖZLEŞMEYİ BİR ANDA GÖRDÜM'

Uluslararası anlaşmaların kabul edilmesinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm partilere teşekkür etti. Elitaş şunları söyledi:

“Bugün 30 uluslararası sözleşmeyi hep birlikte hayata geçirmiş olduk. Bütün katılım sağlayan, katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Grupların temsilcisi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ben on yıldır grup başkan vekilliği yapıyorum, ilk defa 30 sözleşmeyi bir anda görmüş olduk.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tüm gruplara teşekkür etti, “Siyasette ortak aklı aramanın, uzlaşmanın, parlamenter demokrasinin iyi bir örneğini verdik. Cumhuriyet Halk Partisi, Meclisi merkeze alan ve ülkenin yararına olan her şeye evet; Meclis'i hiçe sayan, yetkilerini devreden her şeye de hayır demektedir” dedi.

'UZLAŞMA TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ İÇİNDE SAĞLANMALI'

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise, “Biz, gerçekten, bu Parlamentoda, bütün vekillerimizle burada olarak ve gerçek bir demokrasinin aslında tezahür etmesini görerek yaşamak isteriz. Umuyorum, bu şekildeki uzlaşmalar bundan sonrasında tutuklu milletvekilinin kalmaması ve bütün parlamenter sisteme gereken özenin gösterilmesi şeklinde de tezahür edecektir” dedi. MHP grubu adına konuşan Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da teşekkür etti,

Anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cibuti, Çad, Mali, Kamerun, Gambiya, Kongo, Romanya ve Nijer’in aralarında bulunduğu ülkelerle yapılan güvenlik, savunma, ticaret, turizm, ekonomi, kültür gibi alanlarda işbirliği içeriyor. (DUVAR)