Leyla Zana için 20 yıla kadar hapis istemi

HDP'li Leyla Zana'nın iddianamesi tamamlandı. Zana'ya 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Terör örgütüne üyelik iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana için iddianame hazırlandı. Zana hakkında 3 ayrı suçtan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'ZAFER İŞARETİ İDDİANAMEDE YER ALDI'

HDP Ağrı Milletvekili Zana hakkında hazırlanan 156 sayfalık iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Zana'nın 2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi mevkisinde gerçekleştirilen operasyonlarda ve Diyarbakır'ın Dicle ilçesine Emniyet Amirliğine düzenlenen saldırıların ardından öldürülenlerin cenazelerine katıldığı belirtildi. İddianamede aynı zamanda "Zana'nın, BDP seçim otobüsünün üzerine çıkıp örgüt propagandası olabilecek tarzda zafer işareti yaptığı tespit edilmiştir." ifadesi de yer aldı.

8 MART KUTLAMASI DA SUÇ OLDU

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 5 yıl önce, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla İstasyon meydanında yapılan açık hava toplantısına Zana'nın da katıldığı yer alması da iddianamede yer aldı. (HABER MERKEZİ)