CHP: Çekirdek 'Evet' oyları yüzde 28'e geriledi

CHP’ye göre 'Hayır diyen terörist' söylemi referandum sürecindeki en tarihi iletişim hatası oldu. Bu söylem yüzde 34 olan çekirdek 'evet' oyunu yüzde 28’e geriletti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Meclis grubu parti genel merkezinde basına kapalı bir toplantı yaptı. Anayasa değişikliği süreciyle ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda bundan sonraki süreçle ilgili de değerlendirmeler yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı toplantıda uzmanlar da yer aldı. Edinilen bilgiye göre bugüne kadar yürütülen çalışmalardaki tespitler ve öneriler şöyle oldu:

HEDEFLERE YÜZDE 85 UYULDU: Anayasa değişikliği sürecinin Meclis Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul aşamalarında parti örgütü ve milletvekillerinin tutumu yüzde 85 oranında parti politikaları düzleminde oldu.

PROVOKASYONA GELMEYİN: Anayasa değişikliğinin ne anlama geleceği ve sonuçları topluma doğru olarak anlatılıyor. Ancak bu süreçte provokasyonlara gelerek bir çuval inciri berbat etmeyin. Aynı disiplin içinde çalışmaları yürütün. Kullanılan dilde samimiyet ve inanç çok önemli.

ÇEKİRDEK EVET OYLARI GERİLEDİ: AK Parti’nin içerik savunması yerine “Hayır diyenler terörist” söylemi tarihi bir iletişim hatası oldu. “Hayır” oyu vermeyi düşünenler bir yana Ak Parti seçmeni içinde de tepki topladı. Çekirdek seçmeni çatlattı. Yüzde 34 olan “Kesin evet” oyu verecek çekirdek yüzde 28’e geriledi.

BU MİLLİ BİR MAÇ OLMALI: Bu bir maç olsa geride başlanan bir maçta öne geçilmiş oldu. Rakip takım seyircisinden de centilmence hareketten alkış aldık. Buna milli bir maç olarak bakılmalı, tüm tribünlerdeki seyirci desteği istenmeli.