Kılıçdaroğlu: İktidar hayır oylarını arttırıyor

"İktidar kanadı ve onların yandaşları hayır oyu kullanacaklar için baskı kuruyorlar, hapse atıyorlar. Bazen işyerlerini yakıyorlar, tehdit ediyorlar. Bunlar doğru değil. Bu tür davranışlar hayır oyunu daha da güçlendirecektir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, 'hayır' oyu kullanacakların baskı altında tutulmasının 'hayır' oylarını artıracağını söyledi. Cumhuriyetin haberine göre Kılıçdaroğlu'nun mesajları şöyle:

SÖYLEMLERİ GERİ TEPTİ: Tam tersine baskılara karşı direnilmeli, sandığa gidilmeli ve kim baskı kuruyorsa onlara gerekli ders sandıkta verilmeli. Eğer bir toplumu bir ülkenin vatandaşlarını birbirlerine düşman etmek, bu vatandaşları birbirilerine karşı rakip haline getirmek isteniyorsa o tür dile ihtiyaç var ve onu yaptılar. Ama bu ters tipti. Siz hayır oyunu kullananları terörist ilan ederseniz, hangi kucaklayıcı dili kullanacaksınız ve Türkiye’yi nasıl yöneteceksiniz. Ben sadece vatandaşlarımdan şunu istiyorum, sandığa giderken düşün, vicdanında ölç, biç, tart ve ondan sonra git.

HAYIR OYLARINI GÜÇLENDİRECEK: Anayasa gibi önemli bir değişikliği referanduma halkın oyuna götürüyoruz. Eğer bir kişi kullanacağı oy nedeniyle tehdit ediliyorsa, baskı altına alınıyorsa, kullanacağı oy nedeniyle tehdit ediliyorsa bu ülkede her şeyden önce demokrasiyi sorgulamamız lazım. Özellikle iktidar kanadı ve onların yandaşları hayır oyu kullanacaklar için baskı kuruyorlar, hapse atıyorlar. Bazen işyerlerini yakıyorlar, tehdit ediyorlar. Bunlar doğru değil. Bu tür davranışlar hayır oyunu daha da güçlendirecektir. İnsanlar daha fazla gideceklerdir. Ben bu vasıflardan kurtulmak istiyorum diyeceklerdir. Ben kendi ülkemde demokrasi istiyorum diyeceklerdir. Ben kendi ülkemde düşüncemi rahatlıkla açıklayabilmeliyim diyebileceklerdir.

BAŞBAKAN KONU MANKENİ: Başbakan bir konu mankeni konumunda. Bundan kurtulması lazım sayın başbakanın. Emin olun, bakın bu anayasa hayır çıktığı zaman Cumhurbaşkanı rahat edecek, Başbakan da rahat edecek, Türkiye Büyük Millet Meclisi de rahat edecek ve halk siyasetçilere çok ama çok önemi bir ders vermiş olacaktır. Diyecek ki, biz sizi seçtik oraya gönderdik, lütfen anayasayı kimse ihlal etmesin. Herkes Anayasa'da yazılı olan yeminine sadık olsun. Madem ki namus ve şeref üzerine söz verildi, halk şunu diyecek. Namus ve şeref kavramı bizim için çok önemlidir. Herkesi namus ve şerefi üzerine yemin ettiyse, yeminine sadık kalsın, Başbakan görevini yapsın, bakanlar görevini yapsın, ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri görevlerini yapsınlar. Cumhurbaşkanı da görevlerini yapsın.