AK Parti çağırdı: Gül ve Davutoğlu gitmiyor

AK Parti, 16 Nisan referandum için kampanyayı Ankara'dan başlatıyor. Partiye emek vermiş çok sayıda isme davetiye gönderilirken Gül ve Davutoğlu'nun toplantıya katılmayacağı belirtiliyor. Eski yeni partilileri bir araya getirecek buluşma sonrası ilk miting Kahramankazan'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti'nin referandum çalışmasının ilk büyük buluşması olacak tanıtım toplantısı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. 25 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirecek toplantıda 40 bin kişi ağırlanması bekleniyor. Türkiye genelinde yaklaşık bin otobüs de partilileri Ankara'ya taşıyacak.

Buluşma için eski-yeni bakanlar, parti kurucuları ve AK Parti'ye katkı yapmış çok sayıda kişiye davetiye gitti. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu yurtdışında olduğu için katılamayacak. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski AK Partili bakanlar ve milletvekillerine verdiği yemeğe katılan eski Meclis Başkanları Bülent Arınç ve Köksal Toptan, eski bakanlar Sadullah Ergin, Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakanın katılması bekleniyor.

YABANCI KONUKLAR DA OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir mesaj göndermesi beklenen toplantının yabancı konukları da olacak. Toplantının yabancı konukları da olacak. Ankara'da görev yapan yabancı misyon temsilcileri, büyükelçiler de bu buluşmaya davetli. 30'u yabancı 400'den fazla sivil toplum kuruluşuna, 60'ı uluslararası 500'e yakın basın mensubuna ve 123 büyükelçiye davetiye gönderildi.

REFERANDUM ŞARKILARI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Tanıtım toplantısında seçim şarkıları ve sloganları da görücüye çıkacak. 'Kararımız evet' başlıklı kitapçığın yanı sıra farklı broşürler de ilk kez bu toplantıda dağıtılacak.

ESKİ BAKANLAR MİLLETVEKİLLERİNE YEMEK

Toplantının bitiminde Başbakan Binali Yıldırım, yemekli toplantıda önceki dönem milletvekilleri ve il başkanlarıyla bir araya gelecek. Eski Bakanların da bu yemeğe katılması bekleniyor.

İLK MİTİNG PAZAR GÜNÜ KAHRAMANKAZAN'DA

Tanıtım toplantısının ardından yapılacak ilk miting toplantısının adresi de belli oldu. Yıldırım, referandum çalışmalarına Pazar günü Kahramankazan'da yapılacak mitingle başlayacak. Referandum sürecinde bir çok ilde mitingler yapılırken bazı büyük illerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak mitingler de düzenlenecek.