Yıldırım: 16 Nisan'da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız

Başbakan Binali Yıldırım, genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantıda, "Referandumdan hayır çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna, "İşimize gücümüze bakacağız" yanıtını  verdi. Anketlere itibar etmediğini belirten Yıldırım, akademisyen ihraçlarına yönelik eleştiriler için "Kurunun yanında yaş da yanıyor olabilir maalesef" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referandum anketleri için, "Anketlere itibar etmem, eğer ben yapmıyorsam. 16 Nisan'da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız" dedi. Yıldırım, ByLock'cu siyasiler iddiasına ilişkin de, "MİT'e sordum, 'Bir şey yok' dendi. Benden bilgi saklandığını mı düşünüyor millet? Eğer öyleyse çok büyük bedeli olur" uyarısında bulundu.

Başbakan Yıldırım, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle Ankara'da buluştu. Yıldırım, toplantıda, AK Parti grubunda yaptığı bozkurt işaretinden referanduma, akademisyenlerin ihracından idam cezasına kadar çeşitli konularda açıklamalar yaptı.

Çankaya Köşkü'ndeki toplantıda öne çıkan konular şöyle:

REFERANDUM: (Evet ya da hayır çıkarsa sorusu üzerine) Çıksa da, çıkmasa da ülke bölünmez. Hiç bir şey olmaz. En büyük tehlike 15 Temmuz idi. Evet de çıkabilir, hayır da çıkabilir. Hayır çıkarsa, işimize gücümüze bakacağız.  Vatandaş ne oy verirse başımız gözümüz üzerine. Bizim için anlamlı olan odur.

PARLAMENTER SİSTEM: Böyle gitmezdi: Biz bu sistemi savunduk. 'CHP parlementer sistemi güçlendirelim' dedi. ikisi de olabilirdi. Kılıçdaroğlu'na ikisini de halka götürelim dedim, yanaşmadı.

CHP: Bir kampanya aklı var herhalde. CHP yumuşadı. Doğrusu da bu. Ama İzmir Marşı'nı kampanyada kullanmaları yanlış, herkesin sevdiği bir şarkı, içinde Atatürk var.

İDAM: Önümüzde referandum var. Onu sonra konuşuruz.

İHRAÇLAR: Kurunun yanında yaş da yanıyor olabilir maalesef. Fırsat bu fırsat geçmişten kalan hesapları kullananlar da olabilir. OHAL şikayet kurulu mahkeme yolu açıyor.

ByLOCK'CU SİYASİLER: MİT'e sordum, 'Bir şey yok' dendi. Benden bilgi saklandığını mı düşünüyor millet? Eğer öyleyse çok büyük bedeli olur.

FETHULLAH GÜLEN: Tercihimiz iade ancak (başka ülkeye) çıkarılmasını da müspet karşılarız.

SURİYE: Ateşkesin sürekli olması için ABD'nin de bölgede daha görünür olması lazım. Tabi sonunda yabancı güç kalmaması lazım. Suriye Suriyelilerin olmalı. Ama bütün unsurlarıyla beraber.

KIBRIS: Rum kesimi bu kadar zaman uzlaşma yanlısı görünüp sonunda Enosis dedi. O zaman neden oyaladın? Bu çocuk oyuncağı değil.

BOZKURT İŞARETİ: Herkesin işaretini yaparız. Türkiye'nin bütün renkleri bizim için aynıdır.Tek istisna olan terör örgütleridir.