Meclis Aladağ'ı 2.5 ay sonra hatırladı

Aladağ’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt yangı sonrası kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Yangından 2.5 ay sonra gerçekleştirilen toplantı yarım saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Adana Aladağ’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt yangını sonrası kurulan Meclis Araştırma Komisyonu 2.5 ay sonra toplandı.

Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı başkanlığındaki 15 kişilik Komisyon’un ilk toplantısında yol haritası ele alındı. Komisyon Başkanı Sarı’nın verdiği bilgiye göre ilk olarak yangınla ilgili Adana Valiliği ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan tüm bilgi ve belgelerin Komisyon’a gönderilmesi istenecek.

BAKANLIK YETKİLİLERİ DİNLENECEK

Komisyon’un ilk dinleyeceği isimler de Aladağ da yangının hemen ardından olay yerinde inceleme yapan Bakanlık yetkilileri olacak. Başta Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri davet edilerek dinlenecek.

'Aladağ soruşturması genişletilsin''Aladağ soruşturması genişletilsin'

Komisyon’un HDP’li üyesi Hüda Kaya, yangında hayatını kaybedenlerin ailelerin davet edilmesini ya da Komisyon olarak ziyarete gidilmesini önerdi. Kaya ayrıca Adana Barosu ve Eğitim Reformu Girişimi yetkililerinin de davet edilmesini istedi.

'DERNEK YÖNETİCİLERİ DE DİNLENSİN'

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Komisyon’un öncelikle yangın çıkan yurdun ilişkili olduğu derneğin yöneticilerini dinlemesini istedi. Yedekçi, ayrıca eğitim sendikalarının, Adana’da il-ilçe milli eğitim müdürleri, il-ilçe belediye başkanlarının dinlenmesinin Komisyon çalışmalarına katkı yapacağını söyledi.

Aladağ'daki yurt yangınında yöneticilere tahliyeAladağ'daki yurt yangınında yöneticilere tahliye

CHP'li Gaye Usluer ise Komisyon’un “benzer sorunları nasıl önleriz” üzerine yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

MART AYINDA ALADAĞ’A GİDİLECEK

AK Parti Milletvekili Fevzi Şanverdi, Komisyon’un ilk iş olarak olay yerine gidip bir inceleme yapmasını önerdi. Komisyon Başkanı Sarı ise olayla ilgili bilgileri edindikten sonra Mart ayı içinde bir ziyaretin daha iyi bir sonuç verebileceğini söyledi.

REFERANDUM ARASI VERİLEBİLİR

Meclis çalışmaları rutin devam ederse Komisyon 9 Mayıs’ta çalışmalarını tamamlayacak.

29 Kasım’daki yurt yangını sonrası yurt ve dernek yöneticisi 6 kişi tutuklanmış, tahliye edilen 4 kişi, ailelerin itirazı sonrası yeniden tutuklanmıştı.

Aladağ'daki yurtta kaçak kreş de varmışAladağ'daki yurtta kaçak kreş de varmış