Ahmet Türk, Bahçeli ile görüştü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ahmet Türk'ün Devlet Bahçeli ile görüştüğünü açıkladı. Yalçın, Başbakan Binali Yıldırım'ın bozkurt selamını 'hoş bir jest' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak görüştüğünü açıkladı.

CNN Türk yayınına katılan Yalçın, Türk'le Bahçeli arasında yüzyüze bir görüşme olup olmayacağı ile ilgili soruya böyle bir görüşme olmayacağını çünkü iki ismin Türk'ün araması üzerine telefonla görüştüklerini söyledi. Semih Yalçın konuşmanın ayrıntısı ile ilgili bilgi vermedi.

'BOZKURT HOŞ BİR JEST'

Başbakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısındaki bozkurt işaretini 'hoş bir jest' olarak nitelediklerini ancak 'hayır' cephesinde yer alanların neden bu kararı verdiklerine dikkat edilmesi ve kutuplaşmaya yol açmayacak şekilde davranılması gerektiğini söyledi. Yalçın, "Bu hareket hoş bir jesttir özel bir sonuç çıkarmaya gerek yok" dedi.

'HAYIR DEDİLER DİYE DEĞİL'

MHP'de muhaliflerin 'hayır' dedikleri için disipline verilmediklerini belirterek, bu sevklerin parti disiplini ile ilgili olduğunu söyledi. Yalçın şunları söyledi, "Bakın şunu altını çiziyorum. Sadece ve sadece hayır dedikleri için kimse disiplin kuruluna sevk edilmez. Veya kimse görevden alınmaz. Bazı açıklamalar yapılırken ilgili şahısların dikkatli olması gerekir. MHP Genel Merkezinin politikalarını saptırmaması gerekir. Kimse, söylediklerimizden söylemediklerimizi çıkarmasın. İhraçları gerçekleştirdiysek, 1 Kasım'dan bu yanaki tavırları yüzünden. Mesele 'hayır' meselesi değil. Partiden bağımsız hareket etmek gibi bir tarzı kendine şiar edinenlerin bunun böyle sonuçlanacağını bilmeleri gerekir. Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildikleri için, MHP adına tasarruf içerisinde olmayacakları bilinmelidir. Biz 'hayır' deme hadisesini normal buluyoruz, suçlamıyoruz. Hakemliği millet yapacak, ama biz 'Evet' dediğimiz için bizim de suçlanmamız gerektiğini düşünüyorum."

Yusuf Halaçoğlu: Biz neden ayrılalım?Yusuf Halaçoğlu: Biz neden ayrılalım?

AK Parti ile MHP'nin ortak referandum çalışma yapıp yaymayacağı ile ilgili de bilgi veren Yalçın, "Açık hava toplantıları ve kapalı salon toplantıları yapılacak. Sayın genel başkanımızın iştirak edeceği toplantılar da olacak. Basın mensuplarının konukları olacak. Kitapçıklarımız, broşürlerimiz olacak. MHP, çalışmasını ve kampanyasını devam ettiriyor. Belli sınır ve çerçeve içerisinde ortak çalışmamız olabilir ama bugün itibariyle ne MHP ne de iktidar partisinin vermiş olduğu bir karar yok. Bugünden bunu ifade etmemiz çok zor" dedi. (HABER MERKEZİ)

Ne konuştular?

ANKARA - Bahçeli-Türk görüşmesine dair Semih Yalçın ayrıntı vermekten kaçınırken telefonun diğer ucunda da görüşmenin içeriğine dair dikkatli bir tutum izleniyor. Duvar'ın ulaştığı DBP kaynakları içeriğe dair ayrıntılara girmezken, iki siyasetçinin karşılıklı sağlık durumlarını sorduklarını söylemekle yetindi. Buna Bahçeli Türk'e "Geçmiş olsun" dileğini iletirken, Türk de Bahçeli'nin tutukluluğu sürecindeki insani çağrısı dolayısıyla teşekkür etti. (DUVAR)