Erdoğan'a seslendi: Çık doğruyu söyle vallahi ses çıkarmayacağım

Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler haftalık toplantılarını gerçekleştirdiler. Partisinin grup toplantısında konuşan CHP liderinin gündeminde referandum ve 18 yaş tartışmaları vardı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Çık arkadaş rahat rahat de ki; ben evet oyu için meydanlara çıkıyorum, açılış törenleri için değil. Vallahi ses çıkarmayacağım" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da oylanacak Anayasa maddelerinden birisi olan 18 yaşında vekil seçilmesinin önünü açan maddeye değindi. "Erdoğan çok iyi anlattı meydanda. 18 yaşında milletvekili seçeceksiniz ama kimin çocuklarını vekil yapacaksınız?" diye sordu.

FATMA ÜNSAL'A DEĞİNDİ

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Bir örnek vereceğim. Fatma Bostan Ünsal görevine son verilen bir akademisyen. AKP'nin 64 kurucusundan birisi. Kapının önüne koyuldu. Eşi eski milletvekili. İkisi de hayatları insan hakları mücadelesi vermişler. Şöyle diyor: "28 Şubat'ta doktora sınavına başörütülü olduğum için alınmadım. Ama görüşlerimizi rahat ifade ediyorduk. Bugün o meşrutiyetle konuşamıyoruz. Bunu ihanet olarak görüyorlar. Sayın Ünsal geçekleri kimse örtemez. Gelin Anayasa referandumunda kim demokrasi istiyorsa ele ele gönül gönüle hayır oyu verelim. Biz hep beraber kim mağdursa onlarını yanında duracağız. Aramızda mağdur aileleri var. Çocuklarımız aylardır hapiste diyorlar. Sözümüz söz adalet gelene kadar yanlarında olacağız.

'ALIN ÇOCUKLARINIZI GİDİN RAKKA'YA'

Halkın gündeminde ne var: İşsizlik. Ne diyorlar, "18 yaşına bastın mı milletvekili olacaksın" diyorlar. Geçen gün bir baba "Benim oğlum yıllardır işsiz. Biz milletvekili olmak istemiyoruz, iş istiyoruz" diyor. Bunlar kendi çocukları ve torunlarını milletvekili yapacak. Askerlikten de muaf tutacaklar. Gençlerin oyunu almaya çalışıyor. Kimse bu oyuna gelmez. Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocukları El Bab'a gider. Terörle mücadele eder. Şimdi 'Rakka'ya gideceğiz' diyor. Alın çocuklarınızı da gidin Rakka'ya. Biz de alkışlayacağız.

Anayasa değişikliği ile Türkiye'yi uçuracağız diyorlar. 15 yıldır yönetiyorsunuz. Siz uçurdunuz da birisi size engel mi oldu? Bizim işsiz nüfusumuz Türkmenistan ve Norveç nüfusundan daha fazla. Bu Ankara'daki beyler işsizleri düşünüyorlar mı? İşsizlik nedeniyle

'CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR EDERİM'

Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Kendisine teşekkür ederim. Ben anlatamazdım. 18 yaşında milletvekili olmayı. Peki Meclis ne yapak? Dişleri sökülmüş Meclis'in. Al maaşı otur aşağı. Neden 600'e çıkarıyorsun? Sağ olsun Cumhurbaşkanı geçenlerde çıktı, 'Tüm yetkileri tek elde topluyoruz' dedi. Bunu açık yüreklilikle söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye'nin iradesini tek adama teslim etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de çift başlılık yok, Binali bey neye itiraz edecek? Eğer Cumhurbaşkanı o ilin Valisi'ni başkan yardımcısı ilan ederse, vay o valinin haline. Bu mudur sevgili vatandaşlar. Türkiye Cumhuriyeti bu mudur?Sayın Erdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum yine. Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu? dedi. Peki TBMM'de tarafsızlık yemini eden kimdi?

ERDOĞAN'A ÇAĞRI: Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı tabi, teşekkür ederiz meydanlara çıkıyor Anayasa'yı anlatıyor hiç bir itirazımız yok kendisine. Ben Anayasa Referandumu için çıktım diyemiyor. Niye çıktı açılış törenleri yapacak. Buradan Sayın Erdoğan'a söz veriyorum. Çık arkadaş rahat rahat de ki; ben evet oyu için meydanlara çıkıyorum, açılış törenleri için değil. Vallahi ses çıkarmayacağım. De ki ben Anayasa'ya evet için çıkıyorum meydanlara. Nasıl bir hükümet, nasıl bir yönetim anlayışı, anlamakta zorluk çekiyorum"

Ahmet Türk, HDP grup toplantısına katıldıAhmet Türk, HDP grup toplantısına katıldı