'Bozkurt'un siyasetle imtihanı!

Ülkücülerin sembollerinden 'bozkurt' işareti siyasette yakın dönem sık sık farklı nedenlerle gündeme geldi. MHP'li seçmenin oyuna talip olanların zaman zaman başvurduğu bozkurt son olarak bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın elindeydi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında yaptığı 'bozkurt' işareti çok konuşuldu. Yıldırım, toplantı çıkışında bir gazetecinin, “Peki bu ne anlama geliyor” sorusuna ise “Tabii ki evet” yanıtını verdi.

Siyasette daha çok MHP ile özdeşleştirilen bu hareket yakın dönemde 'ihtiyaca göre', farklı ellerde görülmüş ve tartışılmıştı. İşte 'bozkurt' işaretinin siyasetin yakın tarihindeki hikayesinden başlıklar:

KILIÇDAROĞLU, MANSUR YAVAŞ İÇİN YAPTI

30 Mart yerel seçimleri öncesinde partisinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP kökenli Mansur Yavaş için oy isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bozkurt işareti yapan seçmenlerini kendisi de bozkurt işareti yaparak selamladı. Seçim otobüsüyle tura çıkan Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş sık sık duraklayarak CHP'lileri selamlarken Mansur Yavaş destekçilerinin bozkurt işareti yaptığını gören Kılıçdaroğlu, bu selamları da karşılıksız bırakmadı.

YAPAN VAR YAPAMAYAN VAR!

ekmel .

Cumhurbaşkanlığı seçimde CHP ve MHP'nin 'çatı' adayı olan Ekmelettin İhsanoğlu, 7 Haziran genel seçimleri öncesi bu kez MHP'den milletvekili adayı olmuştu. İhsanoğlu, adaylığı nedeniyle ziyaret ettiği MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilere 'bozkurt' işareti de yapmak istedi. Ancak tüm denemelerine rağmen başaramayınca bu fotoğraflarıyla gündem oldu.

'DAVUTOĞLU'NA BOZKURT YAPTIM DAYAK YEDİM'

7 Haziran seçimlerinden hemen önce Mayıs 2015'te bu kez bozkurt işareti bir vatandaşın iddiası ile gündeme gelmişti. Ülkücü olduğunu belirten Fatih Rüştü Şen, Ankara Opera Köprüsü'nde rastladığı dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun araç konvoyuna, “Bozkurt işareti’’ yaptığı gerekçesiyle polis tarafından dövüldüğünü öne sürmüştü. Şen, konvoya doğru MHP'nin bozkurt işareti yaptığını söyleyen Şen, araçlarından inen Başbakanlık koruma polislerinin kendisini gözaltına alıp karakola götürdüğünü burada kendisine yumruk ve tekme atıldığını söylemişti.

ak-partililer-bozkurt-isareti-yapti-sosyal-7385906_x_3640_300 .

'İŞTE ADANA BUDUR'

Yine 7 Haziran seçimlerinden önce 5 Haziran 2015'te ise bozkurt bu kez 'siyasette centilmenlik' işareti olarak gündeme gelmişti. MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti 8. sıra milletvekili adayı Mustafa Çalışkan'ın seçim aracına bozkurt işareti yaptı. O esnada AK Partili Çalışkan'ın seçim afişleri giydirilmiş aracından çıkan iki el de bozkurt işareti yaparak yanıt verdi. Hüseyin Sözlü, twitter üzerinden paylaştığı bu fotoğraflar için 'Adana işte budur' cümlesini yazdı.

TRABZON'DA GERİLİM

Ancak aynı günlerde Trabzon'da bozkurt işareti yapan bir kişi gerilime neden olacaktı. O dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı olan Süleyman Soylu, Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen mitingde konuşma yaptığı sırada, sürekli bozkurt işareti yapan bir MHP'liye, "Sizin kimseye saygınız yok. Yazıklar olsun, Edebiniz budur. Ben PKK'ya karşı miting yaptım, Aynen PKK'lılar geldi bizim mitingimizi sabote etmeye çalıştı. Biz yiğit insanlarız. Sizin cesaretiniz sizin anlayışınız bizim yiğitliğimizdir. Biz buraya kavga etmeye gelmedik biz hizmetkar olmaya geldik" diyerek tepki göstermişti.

'Şili'ye uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz''Şili'ye uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz'

7 HAZİRAN'DAN SONRA: 'BARIŞ İŞARETİ AYNI KAREDE' ELEŞTİRİSİ 

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 7 Haziran sonrası kurulan geçici hükümet döneminde TBMM Genel Kurulu'nun 3 Eylül Perşembe günü, Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek, bağımsız bakanların yemin etmesi ve RTÜK'e üye seçimi için toplantısı sırasında muhalefeti eleştirirken bozkurt işaretine de atıf yapmıştı. İnceöz şunları söylemişti, "AK Parti'yi çözüm ortaklığı ile suçlayan MHP, perşembe günü Meclis'te, bugüne kadar söylediklerinin tam tersi ve hepsini havada bırakacak şekilde HDP ile aynı safta yer almıştır. Hatta oylamada MHP'li milletvekilleri kendi sembolleri olan kurt işareti yaparken, hemen yanı başlarındaki HDP'li milletvekilleri barış işareti yapmıştır ve hep birlikte aynı karede yer almışlardır." (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP MHP AK Parti AKP bozkurt