MHP'li 'hayır'cılar sağ partilere açılacak

MHP'de muhaliflerin oluşturduğu “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu” 18 Şubat'ta Ankara'da bir araya gelecek. 4 genel başkan adayını bir araya getirecek buluşmada slogan, “Ülkem için ülküm için hayır” olacak. Saadet Partisi başta olmak üzere sağdaki partilere de çağrı yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  Anayasa değişikliğine “Hayır” diyen MHP'liler Ankara'da buluşacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye rakip 4 adayı da bir araya getirecek buluşmada “Niyet hayır akıbet hayır”, “Ülkem için ülküm için hayır” mesajı verilecek.

18 Şubat Cumartesi Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak buluşmaya MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın yanı sıra eski bakanlar, eski-yeni milletvekilleri, il-ilçe başkanları, ülkü ocakları başkanlarının katılması bekleniyor.

Koray Aydın'ın, sosyal medya hesabından paylaştığı çağrı afişinde, “Hakkı hukuku çiğneyenlere, Gazi Meclis'i yok sayanlara, diktatörlük sevdalılarına, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlara Hayır! Türk milliyetçileri hayır demek için Başkentte toplanıyor” ifadeleri yer aldı. Koray Aydın afişi paylaşırken, “Niyet hayır, akıbet hayır” sloganını kullandı. Ayrıca, cumartesi buluşmada olacağını duyurdu.

SAĞ PARTİLERE DAVETİYE

Buluşmaya aralarında Saadet Partisi'nin de bulunduğu merkez sağ partiler de davet edildi. Bazı partilerden bu davet kapsamında temsilci de gelmesi bekleniyor.

AÇIKLAMAYI HALAÇOĞLU OKUYACAK

“Türk milliyetçileri hayır diyor” buluşmasında üzerinde uzlaşma sağlanan ortak bir metin okunacak. Metni, parti disiplinine aykırı davrandığı için kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu okuyacak.

Ortak açıklama dışında bir konuşma olmayacağını söyleyen Halaçoğlu, açıklamada da neden Hayır dediklerini anlatacaklarını, kurulan platformla mücadeleyi fiilen başlattıklarını dururacaklarını söyledi.