CHP Diyarbakır'da 'hayır' için sahaya indi

CHP'li Aytuğ Atıcı, Diyarbakır'da neden 'hayır' diyeceklerini açıkladı. Atıcı "Milletin suskunluğu, öfkeye dönüşen haksızlıklar ve ülke sevdası, sandıklara hayır olarak yansıyacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, referandum çalışmaları çerçevesinde Diyarbakır'ı ziyaret etti. Atıcı, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda referandum çalışmalarıyla ilgili parti teşkilatı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

CHP il ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda "Hayır demek ve sandık güvenliğinde görev alacakları bilgilendirmek üzere Diyarbakır'a geldik" diyen Atıcı, şöyle konuştu:

"Referandumda verilecek 'evet' oylarını da namusuz gibi koruyacağız, biz 'hayır' dediğimiz halde 'Hayır' oylarını da namusumuz gibi koruyacağız. Çünkü, devletimizi şu an yönetenlerin söylediği gibi, 'hayır' oyu verenler, vatan haini, terörist, FETÖ'cü olmadığı gibi, 'evet' oyu verenler de hiç bir şekilde suçlamaya maruz bırakılamayacak kadar onurlu insanlardır. Ülkemizin bütün vatandaşları ister 'evet' versinler, ister 'hayır' versinler Türkiye'nin geleceğini düşünerek, bu oylamayı yapacaklar. O halde bu oyları korumak bizim namusumuzdur”diye konuştu.

HAYIR ÇIKARSA NELER OLACAK?

Atıcı, referandumda neden hayır diyeceklerini anlatırken şunları söyledi: "Sandıkta 'evet' çıkarsa çok farklı şeyler olacak. Cumhurbaşkanı olacak kişi, parti genel başkanı olacağı için milletvekillerini de kendisi seçecek. Bütçeyi de kendisi belirleyecek. Bu haliyle hem Meclis'i hem de para kullanma yetkisini kullanacak. Yine olur da Cumhurbaşkanı’nı kızdırırsanız kalkar Meclis'i fesheder. Bunlar olmasın diyorsak ‘hayır’ diyeceğiz. Ülkeyi tek kişiye emanet etmeyeceğiz. Herkesle el ele vereceğiz. 'Hayır' potansiyeli olan herkese gideceğiz. Ve bu sisteme dur diyeceğiz. CHP ve HDP’ye oy vereceğini söyleyen herkes ‘Hayır’ diyor. MHP ve AKP’nin çoğu seçmeni de bu sisteme ‘hayır’ diyor. AKP içerisinde Cumhuriyetini, ülkesini seven ve tek adam rejimine 'Hayır' diyen ciddi bir kesim var. Siyasi görüşlerimiz ayrı olsa bile, farklı kulvarlarda olsak bile el ele vereceğiz.”

‘OHAL DERHAL KALDIRILMALI’

Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında referandumun yapılmasının sağlıklı olmadığını söyleyen Atıcı, 12 Eylül’de yapılan Anayasa ile 16 Nisan’daki referandum arasında bir fark olmadığını dile getirdi. Atıcı, şöyle dedi:

“OHAL döneminde eşit koşullarda seçime gidilemeyecek. İnsanlar oylarını eşit koşullarda kullanamayacak. OHAL derhal kaldırılmalı. Bir mesaj yazıyorsunuz hapse atılıyorsunuz. Hayır gömleği giyiyorsunuz sizi yaka-paça içeri atıyorlar. Hayır demeye insanlar korkar hale geldiler. Korkmayacağız. Ben, kimseye korkmayın diyemem. Yani korkmayın bir şey olmaz diyemiyorum. Keşke diyebilsem. İnsanlar korkuyorlar ve susuyorlar. Ama sanmasınlar ki, bu suskunluk sandığa yansımayacak. Milletin suskunluğu, öfkeye dönüşen haksızlıklar ve ülke sevdası, sandıklara hayır olarak yansıyacak."