Başbakan'dan ihraç açıklaması: OHAL Komisyonu'na gitsinler

Başbakan Yıldırım, kamudan ihraç edilenlere KHK ile kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nu adres gönderdi. Yıldırım, "İtirazları haklı olursa göreve iade edilecekler. Haksız bulursa itiraz sahibine yargı yolu açık olacak."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Meclis grup toplantısında konuştu. Anayasa referandumu, ihraç edilen akademisyenler ve Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın mesajları şöyle:

AKSARAYLILAR HIZINI ALAMADI: Evet'te bereket var. Milletin aklını yalanlarla dolanlarla safsatalarla bulandırmaya  çalışanlar yine başarılı olamamış. Aksaraylılar hızını alamadı 'yüzde 100' dedi. Ben 'yapmayın üç beş puan da onlara bırakın bize 90 da yeter' dedim. Hayırcıların bindiği PKK, FETÖ gemisi yürümez. PKK hayır diyar DAEŞ hayır diyor, sırtını PKK'ya dayamış HDP hayır diyor. Terör örgütleri hep birlikte 'hayır' propagandası yapıyorsa bunun vatandaşı için bir işarete var. Terör örgütleri hayır dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Bu ülkede terör örgütlerinin gittiği yoldan giden hiç bir vatandaşımız olduğunu zannetmiyor. Her fırsatta polisimize askerimize saldıran, sivil vatandaşımızı öldüren bölücü PKK hayır diyor. Bölücü HDP de hayır diyor. Ana muhalefet yöneticilerine ne demek lazım.

AİHM'in önüne OHAL komisyonu engeliAİHM'in önüne OHAL komisyonu engeli

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER: Görevinden ihraç edilenler için yeniden değerlendirme imkanı getirdik. Deylim ki atılanlar kendine rahatsızlık yapıldığını düşünüyor. Bunun hukuk devletinde bir karşılığı olması lazım. Çıkarılan KHK ile yeniden değerlendirme mekanizmasını hayata geçirdik. İtirazları haklı olursa göreve iade edilecek. Haksız bulursa itiraz sahibine yargı yolu açık olacak. Son kararnamede haklı olduğu anlaşılan bazı kamu görevlileri görevlerine iade edildi.

KAMPANYA 25 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR: Bütün AK Parti teşkilatımızla önümüzdeki 2 ay sahadayız. Ama önce 25 Şubat'ta Ankara Arena'da kampanyamızın başlangıcını muhteşem bir katılımla gerçekleştireceğiz. O gün Türkiye'nin kalbi Ankara'da Arena'da atacak. Kışkırtmalara tahriklere kapılmak yok. Yalan ve itiraflarla bu süreci sakatlamaya çalışıyorlar. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. 2 ay boyunca memleketin her yerini karış karış gezeceğiz. Türkiye tertemiz bir istikbale yönelsin diye kolları sıvamaya var mısınız?

Seçim takvimi belli oldu. 16 Nisan Pazar günü sandığa gidiyoruz. Ondan önce yapılacak işler var. 18 Şubat'ta listeler askıya çıkıyor. 10 Mart'a kadar gerekli düzeltmenin yapılması gerekiyor. Zorluklarla karşılaşılmasın diye bu bilgiyi paylaşıyorum. 27 Mart itibariyle yurtdışına gelen giden vatandaşlarımız gümrük kapılarında oy kullanabilecek." (HABER MERKEZİ)

KESK: OHAL değil, oyalama komisyonuKESK: OHAL değil, oyalama komisyonu

OHAL komisyonu nasıl karar verecek?OHAL komisyonu nasıl karar verecek?