'HDP'ye neden hiç mikrofon yok?'

HDP Milletvekili Mizgin Irgat'tan Başbakan'a: Partimize sansürün arkasında siz mi varsınız?

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Mizgin Irgat, “Hiçbir televizyon kanalı, radyo veya gazetede partimizin haber ve açıklamalarına yer verilmiyor, hiçbir milletvekili veya siyasetçi arkadaşımıza mikrofon uzatılmıyor”dedi. “Medyadaki bu sansürün arkasında hükümetinizin payı nedir?” diye soran Irgat, Başbakan Yıldırım’a “Televizyon ve gazete yöneticilerine bu yönde ne tür direktifler verilmiştir?” sorusunu yöneltti.

HDP’li Irgat'ın Başbakan'a yönelttiği diğer sorular şöyle:

- Sadece iktidar partisinin haberlerinin yapıldığı, muhalefetin sesinin kısıldığı bir medya ortamını ülkemiz demokrasisi açısından ne kadar sağlıklı buluyorsunuz?

- Yaklaşmakta olan Anayasa referandumu öncesinde partimize yönelik bu baskının devam etmesi halinde özgür ve adil bir referandumun yapılabileceğine inanıyor musunuz?

- Haksız ve hukuksuz şekilde kapatılan onlarca televizyon kanalı ile radyonun yeniden açılması konusunda bir çalışmanız var mı?

- Kapatılan yayın kuruluşlarının işsiz bırakılan çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir çalışmanız olacak mı?

- Onlarca gazeteci 3 ayı aşkın süredir tutuklu olmalarına rağmen haklarındaki iddianameler hazırlanmamıştır. Çoğu gazeteci neyle suçlandığını dahi bilmeden içeride tutulmaktadır. Bu durum hür olması gereken basın faaliyetini iyice yıpratmaktadır. Bu konuda hükümetinizin görüşü nedir?

- Çok sayıda gazeteci hakkında yüzlerce dava açılmış, gazeteciler sırf yaptıkları haberler nedeniyle tutuklu veya tutuksuz yargılanmaktadır. İktidarınızın bu yargılama furyasındaki payı ve katkısı nedir?

- Türkiye'nin özgür, baskıdan uzak bir basına kavuşması konusunda hükümetinizin herhangi bir çabası olacak mıdır? (DUVAR)