Baluken: IŞİD üyeleri yanımızdaydı

HDP'nin grup toplantısında serbest bırakılan Grup Başkanvekili İdris Baluken konuştu. Baluken 'Bekletildiğimiz hücrelerin yanında IŞİD üyeleri vardı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda serbest bırakılan Grup Başkanvekili İdris Baluken konuştu.

Baluken "Bugün grup toplantımızı benim değil, cezaevlerinde rehin tutulan Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın yapması gerekiyordu" diyerek sözlerine başladı.

'NASIL HUKUKTAN SÖZ EDECEĞİZ?'

4 Kasım'da tutukluluk sürecini anlatan Baluken 'Gideceğimiz tecrit koğuşları bile önceden hazırlanmıştı. Bekletildiğimiz nezaretlerin yanında IŞİD üyeleri vardı. Bir ülkede Meclis ile cezaevi arasındaki sınır silinmişse, demokrasi açısından geri dönülemez bir sorunun alarmı çalıyor demektir. Mevcut durum kanıksanmış. Oysa cumhuriyet tarihinin en anormal durumuyla karşı karşıyayız. Meclis'te olması gerekenler cezaevinde. Bir ülkede Meclis ile cezaevi arasındaki sınır silinmişse, demokrasi açısından geri dönülemez bir sorunun alarmı çalıyor demektir. Demirtaş'ın iddianamesi tutuklandıktan 90 gün sonra hazırlandı, duruşma tarihi 6 ay sonraya verildi. Nasıl hukuktan söz edeceğiz?" dedi.