Türk: Parlamenter sistemi savunacağım

Ahmet Türk serbest bırakılmasının ardından, referandum sürecini değerlendirdi. Türk 'Referandum ile ilgili oyumun rengini zaten sormaya da gerek yok. Parlamenter sistemi savunacağım' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Kasım’da tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, 72 gün sonra serbest bırakıldı. Ahmet Türk, Cumhuriyet’ten Mahmut Oral'a konuştu. Türk, "Ben Türkiye’deki sorunların demokratik parlamenter sistemle çözüleceğine inanıyorum" dedi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet yazar ve yöneticileriyle haberleşip selamlaştıklarını söyledi. Türk, "Umut ediyorum ki Cumhuriyet gazetesinin gazetecileri de serbest kalır" dedi.

Referanduma götürülecek olan anayasa değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk, “Ben 6 dönem milletvekilliği yaptım. Siyasi yaşamım boyunca da demokratik parlamenter sistemi savundum ve bundan sonra da savunacağım. Ben Türkiye’deki sorunların demokratik parlamenter sistemle çözüleceğine inanıyorum. Referandumda ise bütün mesele insanların özgür iradeleri ile sandığa, sandık başına özgürce gitmeleri. Benim bütün kaygım budur. Referandum ile ilgili oyumun rengini zaten sormaya da gerek yok. Yıllardır siyasetin içindeyim, siyasi bir duruşum ve inançlarım var. Bugün de aynı şekilde düşünüyorum ve siyasi düşünceme göre hareket edeceğim” dedi.

Türk, bazı sıkıntı ve sorunlarının olduğunu ama şimdi gayet iyi hissettiğini söyledi. Türk, hastaneye götürülürken askerlerin koluna girdiği fotoğraftan bahsederek, “Elazığ’da ise dürüst olmak gerekirse hastaneye götürülüp getirildiğim sırada nazik davranıyorlardı. Tabii ki bir yere götürürken hastaneye giderken yerde kar var, kayıp düşmemem için koluma giriyorlardı. Ama genel olarak iyi davranıyorlardı” diye konuştu.